Zemřel Matthew Perry, představitel Chandlera Binga ze seriálu Přátelé

Přátelé přišli o jednoho ze svých kamarádů.

Zdroj: NBC

Americký bulvární server TMZ přišel v noci s velmi smutnou zprávou. Ve věku 54 let zemřel herec Matthew Perry, představitel Chandlera z oblíbeného sitcomu Přátelé. Informaci později potvrdila policie.

Matthew Perry se zřejmě utopil ve vířivce v nočních hodinách ve své vile v Los Angeles, kde ho po několika hodinách našel jeho asistent. Některé weby uvádějí, že mohlo jít o srdeční příhodu. Na místě nebyly nalezeny žádné drogy, vyloučeno bylo i cizí zavinění.

Od útlého věku Perry bojoval s úzkostmi a depresemi. Největší popularity se dočkal v 90. letech skrze seriál Přátelé, kdy také propadl závislosti na drogách a alkoholu. Velké obliby se dočkaly jeho následné filmové komedie Jen blázni spěchají (1997), Můj soused zabiják (2000) nebo Zmatená duše (2007).

Matthew Perry se naposledy objevil v epizodních rolích Dobrého boje (2017), v roce 2021 se sešel se svými hereckými parťáky ze seriálu Přátelé ve speciálu Přátelé: Zase spolu. Loni vyšly jeho memoáry Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih.

Comeback Perryho mohl nastat v roce 2021, kdy se měl objevit v apokalyptické komedii K Zemi hleď po boku Leonarda DiCapria. Zdravotní problémy mu to nakonec nedovolily.