Domácí kina čeká zatěžkávací test. Oppenheimer odhalil datum výbuchu v digitální verzi

Film o vzniku atomové bomby přichází do našich domácností.

Zdroj: Universal Pictures

Jeden z divácky nejúspěšnějších a zároveň nejlepších filmů roku, Oppenheimer režiséra Christophera Nolana, odpočítává poslední týdny do uvedení v digitální podobě. Jak právě oznámilo studio Universal v krátkém teaseru, domácí kina rozduní 22. listopadu, čtyři měsíce od premiéry v kinech.

Filmová událost v podobě Oppenheimera vyjde 22. listopadu v digitální verzi ve 4K, na Blu-ray a DVD. Potvrzena byla také tříhodinová nadílka bonusů z natáčení snímku, výroby speciálního černobílého pásu pro IMAX nebo skládání hudby Ludwiga Göranssona. Menší ochutnávku přinesl oznamující teaser.

Oppenheimer je třetím nejúspěšnějším filmem roku, na čemž se zřejmě už nic nezmění. Jeho celosvětové tržby přesáhly 942 milionů dolarů, lépe si letos vedli jen animovaní Super Mario Bros. a Barbie. Film Christophera Nolana si připsal také několik rekordů.

Tříhodinový film o vzniku atomové bomby se stal nejvýdělečnějším životopisným filmem všech dob a zároveň nejvýdělečnějším snímkem odehrávajícím se během druhé světové války. Zabodoval také v kategorii nepřístupných filmů (rated R), když se vyhoupl až na druhé místo v historickém žebříčku. Úspěšnější byl jen Joker z roku 2019, jež ve své době utržil více jak jednu miliardu dolarů.

Oppenheimer se rovněž zařadil mezi nejlépe hodnocené filmy Christophera Nolana. Novinka režiséra Temného rytíře, Počátku nebo Intestellaru posbírala vysoké známky na ČSFD (87%), IMDB (8,5/10), na RottenTomatoes si dokonce vysloužila 93% od kritiků a 91% od běžných diváků.

Oppenheimer je skutečně velkolepým zážitkem, který doopravdy nejlépe doceníte na velkém plátně. Je to biopic se vším, co k němu patří. Nepostrádá ovšem velmi nosné drama a explicitní scény, díky nimž si snímek vysloužil erkový rating. Jenže natočit „jen dobrý“ biografický film by pro režiséra Nolanových kvalit bylo po čertech málo. Naše recenze pokračuje v tomto odkaze.

Zdroj: Universal Pictures