10 největších Netflix novinek v tomto týdnu

Foto: Den a půl (Netflix), Resident Evil: Raccoon City (Sony Pictures), One Piece (Netflix)

Netflix okoření konec letních prázdnin několika zajímavými tituly. Do nabídky dorazí poměrně chválený comeback Krotitelů duchů, kritikou rozcupovaný Resident Evil: Racoon City nebo thriller Probuzení z roku 2007. Netflix uvede i poměrně zajímavé novinky z vlastní produkce – mexickou komedii od tvůrců oscarového bijáku Roma – Jak zaháčkovat doktora, hranou adaptaci nejprodávanější mangy One Piece nebo drsný severský thriller Den a půl, který je režijním debutem oblíbeného herce Farese Farese.

Krotitelé duchů: Odkaz | 28. srpna

Noví Krotitelé duchů jsou tak trochu vítězstvím formy nad obsahem. Jelikož vše nyní zůstalo tak říkajíc „v rodině,“ je k výchozí látce přistupováno s možná až přílišnou úctou. Počin se nese jako už mnoho dalších projektů na vlně silné osmdesátkové nostalgie ve stylu seriálu Stranger Things (čemuž lehce napomáhá i obsazení Finna Wolfharda) a byť se místy příliš tlačí na její pilu, u tak silné a známé filmové série to pořád ještě funguje.

Resident Evil: Racoon City | 28. srpna

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu… s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. Dosud poslední filmový Resident Evil, který je jen o kapánek lepší, než seriál z minulého roku Resident Evil: Lék.

Jak se dožít stovky: Tajemství modrých zón – minisérie | 30. srpna

Vyrazte s Danem Buettnerem do pěti jedinečných míst téhle planety, kde lidi žijí neobvykle dlouhý život plný zdraví a energie. Cestovatel a úspěšný spisovatel Dan Buettner zve na zajímavou cestu po místech, kde se lidi dožívají vysokého věku.

Jak zaháčkovat doktora | 30. srpna

Poté, co na malý rybářský ostrov Santa María del Mar dorazila industrializace, jeho obyvatelé se zlomeným srdcem zjistili, že jejich živobytí je v troskách. Naděje na záchranu  přichází v době, kdy se ve městě objeví podnik na zpracování ryb. Podmínkou k jeho otevření je, aby město našlo lékaře na plný úvazek. Mexický snímek od producentů oscarového titulu Roma.

Nezlomná srdce – minisérie | 30. srpna

Sledujte osudy šesti účastníků celosvětové soutěže Invictus Games 2022, kterou na pomoc zraněným vojákům založil britský princ Harry. Dokumentární seriál od tvůrců pořadu The White Helmets, kteří získali cenu Oscar, a zakladatele akce prince Harryho.

One Piece – 1. řada | 31. srpna

One Piece je nejprodávanější manga série všech dob a seriál od Netflixu bude jeho první hranou adaptací. Původní manga je epickou ságou o dobrodružství na širém moři a sleduje dobrodružství Luffyho, nadšeného, lehce praštěného mladíka s jedinou touhou – stát se králem pirátů. Kulturní fenomén s miliony nadšených fanoušků po celém světě, je rozsáhlý příběh o skupině ztroskotanců, kteří mají sen a stanou se Luffyho oddanou posádkou, Slaměnými klobouky.

Den a půl | 1. září

Zoufale chce svoji dceru zpátky. Se zbraní v ruce proto vrazí do nemocnice a unese odtud svoji manželku, se kterou se už nestýká. Napínavý švédský thriller jako režijní debut Farese Farese (Složka 64), který si v něm i zahrál. „Jsme poctěni, že Netflix bude domovem prvního filmu režiséra Farese Farese, a jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s tak talentovaným týmem za kamerou i před ní. Snímek je v podstatě intimní příběh o ztrátě, lžích, zradě, lásce, předsudcích a rodině – zabalený do napínavého thrillerového formátu,“ řekla o Dni a půl ředitelka Netflixu pro severské země, Claire Willats.

Jackass 2: Film – nesestříhán | 1. září

Foto: Paramount Pictures

Rodeo na hasičské hadici nebo hra na žraločí návnadu? Praštěné kaskadérské kousky a vtípky, které hodně zabolí, si tihle borci prostě užívají a blbnou u toho jako malí. Užijte si nekontrolovatelné záchvaty smíchu a návaly dávení, když chlapci vyšlou svá otlučená těla do boje s těmi nejabsurdnějšími situacemi. Minulý týden Netflix uvedl již čtvrtý film této partičky s podtitulem Navždy, který měl premiéru v kinech v roce 2022.

Probuzení | 1. září

Foto: The Weinstein Company

Clayton je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, zoufale ale potřebuje transplantaci srdce. Když se objeví dárce a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými.

Rozčarování – 5. řada | 1. září

Tady to všechno končí. Příhody drsné, věčně opilé královny Bean, jejího rázného elfího společníka a osobního démona Luciho vyvrcholí epickou bitvou o Říši snů. Aby ji zachránila před zlou vládou královny Dagmar, musí Bean porazit svou matku a překonat proroctví, které jí předpovídá, že zabije někoho, koho miluje. Naši hrdinové budou čelit samotnému Satanovi, bezhlavé mrtvole, zlému vědci a tomu nejděsivějšímu možnému záporákovi – svému skutečnému osudu. Poslední řada středověké komedie od tvůrce legendárních Simpsonových.