Nejlepší film roku je již online. Na nového Spider-Mana už do kina nemusíte

Foto: Sony Pictures

Snímek Spider-Man: Paralelní světy získal v roce 2018 Oscara za nejlepší animovaný film zcela zaslouženě. Očekávané pokračování, které dorazilo do kin letos v červnu, své ambice naplnilo a ve většině případech ho diváci označili za jeden z nejlepších sequelů všech dob. Snímek Spider-Man: Napříč paralelními světy je na velkém plátně k vidění i nadále, už teď je ale k zakoupení na platformě iTunes s oficiálními českými titulky.

První animovaný Spider-Man patří mezi nejzásadnější animované filmy 21. století. Namísto tradičního CGI se v něm objevila řada nových stylů smíchaných s ručně kreslenými prvky. Což bylo pozoruhodně odlišné a svěží.

Nový počin se však nějakým záhadným způsobem pouští ještě do větších akcí a v každé exceluje. Začíná emotivním úvodem, kde můžeme vidět Milese Moralese a Spider-Gwen. Animace je vyprávěna úžasným experimentálním spojením akvarelových barev a 3D prolínání, které vás vtáhne osobně do Gwenina světa a ukazuje, jak jemné je její nitro.

Nejpůsobivější je, že nový Spider-Man je dokonalou poctou všem univerzům Spider-Mana. Všude se objevují vtipné odkazy na staré kreslené filmy. Jak příběh graduje, tak dochází k tolika zvratům, že vám z toho jde hlava kolem. Ale díky bezchybnému tempu a poutavému příběhu jste připoutání k plátnu. V naší recenzi jsme snímek ohodnotili úctyhodnými devadesáti procenty.

Spider-Man: Napříč paralelními světy doputoval na iTunes v maximálním rozlišení 4K, k dispozici je v Dolby Atmos nebo Dolby Digital 5.1 (pouze původní znění). Velkou pochvalu ovšem zaslouží přibalení oficiálních českých titulků. Služba iTunes uvedla tento výborný animovaný titul o den dříve, původně totiž měl dorazit až 8. srpna.

Foto: Sony Pictures