Démon ve mně má být nejděsivější podívanou roku. Trailer tomu jde naproti

Foto: Neon

Démon ve mně zabodoval ve světě podobným způsobem, jako letošní hit Mluv se mnou. Právě festivalové úspěchy tohoto hororu zřejmě zapříčinily, že se snímek debutujícího režiséra Bishala Dutty podívá také do českých kin. Jak už jsme psali v případě minulé upoutávky, Démon ve tmě se prezentuje jako jeden z největších adeptů na cenu horor roku. Nakolik jsou naše domněnky pravdivé, se dozvíme koncem října.

Horor Démon ve mně sleduje americkou studentku indického původu, která odmítá svou kulturní identitu. Když se pohádá se svou bývalou nejlepší kamarádkou, nevědomky vypustí démonickou bytost Pishacha, která sílí tím, že se živí lidskou osamělostí. Snímek debutujícího režiséra Bishala Dutty získal ocenění na festivalu SXSW (cena Půlnočního diváka) a vychází z hinduistických a buddhistických mytologií. Démon Pishacha v nich bývá označován za skutečný projev zla. Režisér se nechal inspirovat příběhem svého vlastního dědečka.

Horor Démon ve mně není jediným očekávaným děsuplným titulem následujících měsíců. Čeští diváci se mohou těšit na premiéry Přízraků v Benátkách, pokračování kultovní série Saw nebo plnohodnotný sequel nejděsivějšího hororu všech dob – Vymítače ďábla. Kompletní přehled nejočekávanějších hororů ve zbytku roku jsme zveřejnili začátkem srpna.

Démon ve mně má českou premiéru 26. října.

Foto: Neon