Zlo ze světa nevymizelo. Fantasy Kolo času představilo trailer na druhou řadu

Foto: Prime Video

Seriálová Nadace a Kolo času mají mnoho společného. Tituly vycházejí ze slavných románů, adaptace v obou případech ale nedopadly úplně nejlépe. Zatímco Nadace uvedla svou druhou řadu před týdnem, Kolo času se na návrat na Prime Video pomalu připravuje. Trailer představuje velkolepé dobrodružství, návrat známých tváří a docela hodně akce. Tvůrci seriálu se ale budou muset hodně snažit, aby nepřišli i o zbytek věrných diváků.

Třebaže si Rand myslel, že Temného zničil, zlo ze světa nevymizelo. Na mladé přátele z Dvouříčí, kteří jsou nyní roztroušeni po celém světě, čekají nové i prastaré hrozby. Žena, která je našla a vedla, jim nyní pomoct nemůže, a tak musejí hledat jiné zdroje síly. V sobě navzájem nebo sami v sobě. Ve Světle… nebo v temnotě.

Kolo času (Wheel of Time) je knižní fantasy sága amerického autora Roberta Jordana. Po jeho smrti v roce 2007 dopsal sérii Brandon Sanderson (napsal tři poslední díly). Celá série se sestává z patnácti knih. Epická fantasy s propracovaným dějem, desítkami postav a vlastním rozsáhlým fiktivním světem byla inspirovaná dílem J. R. R. Tolkiena.

Stejně jako v případě již vzpomínané Nadace, také Kolo času se natáčelo v Česku. Zatímco první řada z větší části, ta nadcházející také ve Španělsku, Maroku nebo Itálii.

Druhá řada seriálu Kolo času má premiéru na Prime Video 1. září.

Foto: Prime Video