10 výborných filmů na HBO Max, které možná neznáte

Foto: Přicházejí v noci (A24), Kde zpívají raci (Sony Pictures), Neviňátka (Mer Film)

HBO Max už nepřináší tolik zábavy jako v minulosti, to ale neznamená, že by v nabídce oblíbeného streamera nebylo z čeho vybírat. V nedávné době se v jeho nabídce objevil poslední snímek slavného Paula Verhoevena, Benedetta, ostřejší podívanou slibuje i nadmíru povedená komedie o sexu Malá smrt. Do výběru jsme zařadili ještě horory Neviňátka a Přicházejí v noci nebo šílenou komedii Smrt Dicka Longa od tvůrců oscarového hitu Všechno, všude, najednou.

Benedetta

Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě koncem 17. století výsadní postavení v toskánském klášteře. Když její slabost pro mladou Bartolomeu přeroste v nespoutanou vášeň, začíná hra plná intrik sahající do vyšších pater italské církve… Legendární režisér Paul Verhoeven (Total Recall) servíruje chytrou a zábavnou podívanou, která skvěle manipuluje s divákem.

Bod varu

Šéfkuchaři Andymu ještě ani nezačala směna, a už nestíhá. Jeho restaurace je přebookovaná, kuchyní šmejdí nespokojený kontrolor a do toho všeho na večeři dorazí i kuchařská ikona s uznávanou food-kritičkou. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná… Stephen Graham v roli šéfkuchaře naprosto exceluje.

Drive My Car

Japonská jízda Saabem přijela do českých kin poměrně nenápadně, ačkoli pověst výjimečného zážitku podívanou předcházela již od její premiéry v Cannes. Adaptace povídky Harukiho Murakamiho, která byla později oceněna i Oscarem za nejlepší cizojazyčný film, mohla na první pohled diváky a divačky odradit svou stopáží, ale kdo ji dal šanci, byl nadchnutý jemným příběhem plným tajemství, hledání lidského porozumění a smíření.

Hranice života

Foto: 20th Century Fox

V prostoru mezi touhou a strachem, realitou a iluzí a životem a smrtí se rozkládá celý alternativní svět. Hranice života vypráví příběh, který zachází pod práh všední reality a stahuje diváka do víru tajemné hry s identitami, sny a schématy lidské existence… Psycho thriller nabízí geniální vizuál a pohlcující atmosféru. Těžké na pochopení.

Kde zpívají raci

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu Kde zpívají raci vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. V hlavní roli talentovaná Daisy Edgar-Jones (Fresh). Velmi zručně natočený film. Depresivní, ale krásné a opravdové.

Malá smrt

Foto: Entertainment One

Originální komedie o sexu, lásce, vztazích a tajných tužbách spořádaných obyvatel poklidného předměstí australského Sydney. Malá smrt, což v australském slangu znamená orgasmus, vypráví o tom, co se stane, když lidé řeknou, po čem skutečně touží… Neotřelé a originální drama, které diváka rozesměje hned v několika momentech.

Neviňátka

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. Znepokojivá podívaná s hororovým nádechem, která nešetří šokujícími záběry. Mladí herci hrají opravdu výborně.

Okupace

Jedna noc, jeden bar. Ospalý večírek herců po představení naruší návštěva nezvaného hosta. Namol opilý ruský důstojník přišel prodat kanystr armádního benzínu, jenže obchod se zvrhne v závody v pití vodky a Rus se k odchodu nemá. Michal Nohejl natočil jeden z nejlepších českých filmů roku 2021. Dobové drama má výbornou hudbu, kameru i herce. Podívaná na evropské úrovni.

Přicházejí v noci

Smrtelná nákaza se rozšířila po celém světě. Tříčlenná rodina se ukrývá v domě hluboko v lesích. Když se objeví další přeživší, spojí přes prvotní nedůvěru své síly. Strach a paranoia jsou ale všudypřítomné. Temná psychologická podívaná s hororovými prvky. Film nabízí intenzivní finále nahánějící husí kůži.

Smrt Dicka Longa

Dick je mrtvý. Zemřel včera večer po zkoušce kapely a jeho spoluhráči Zeke a Earl nechtějí, aby někdo zjistil, jak se to stalo. V alabamském městečku se však zprávy šíří velmi rychle a muži po sobě neumějí zahladit stopy. Šílený film z roku 2019 od režiséra loňského hitu Všechno, všude, najednou. Filmový bizár z vidlákova jako od bratrů Coenových. Fajn oddychovka, u které se divák náramně pobaví.

Čti také: 12 Netflix filmů, které možná neznáte – drsná Cesta za smířením, španělské Kde jsem doma a mnoho dalších