Zombie apokalypsa smetla také Francii. Daryl z Walking Dead se představuje ve vlastním seriálu

Foto: AMC

Jedna z nejoblíbenějších postav zombie seriálu The Walking Dead (Živí mrtví) se vrací na scénu ve vlastním šestidílném seriálu The Walking Dead: Daryl Dixon. Z dosud neznámých důvodů se objeví ve Francii, kde na něj čeká další velkolepé a nebezpečné dobrodružství. AMC uvedla v nedávné době hned trojici teaserů. Očekávaný seriál se řadí mezi zbylé dva spin-offy – aktuální Dead City a nadcházející Rick a Michonne (2024).

Daryl, který se představil již v první sérii The Walking Dead, se díky svým pragmatickým postojům rychle stal oblíbeným přeživším zombie apokalypsy. Přestože Daryl nebyl součástí původních komiksů Roberta Kirkmana, je dnes jednou z nejznámějších postav série. Proto nikoho nepřekvapilo, když stanice AMC oznámila, že po finále hlavního seriálu vrhne Daryla do nového dobrodružství.

Oblíbený drsňák Daryl Dixon se ve vlastním seriálu z neznámých důvodů vyplaví na břehu Francie a rychle se snaží dát dohromady. Jak se tam dostal a proč? Seriál sleduje jeho cestu napříč zničenou a zamořenou Francií, jeho prioritou je ale dostat se zpět domů. Jasný plán mu však zkomplikují nové vazby a lidé, které na své cestě potká.

Dlouholetý seriál stanice AMC skončil v roce 2022 po jedenácti sezónách (kompletně na Disney+, HBO Max nemá poslední osmičku epizod), díky mnoha spin-offům je tento svět ale stále živý. Nedávno mělo premiéru The Walking Dead: Dead City, později tohoto roku pak dorazí právě The Walking Dead: Daryl Dixon. Vrcholem nových sérií by ale měl být spin-off Ricka a Michonne, který dorazí někdy v roce 2024. Seriál se momentálně nachází v postprodukci.

Evropské dobrodružství jedné z nejoblíbenějších postav celého universa dorazí na obrazovky AMC a stream AMC+ na podzim. Podle některých zdrojů již začalo natáčení druhé sezóny, ta první nabídne šest epizod.

Daryl Dixon na plakátu k původnímu seriálu The Walking Dead. (AMC)