11 opravdu parádních novinek na víkend (nejen) z Netflixu

Foto: Zaklínač (Netflix), Nezvěstná (Sony Pictures), Je mi ze sebe špatně (Film Europe)

Monstra a mágové bijí na poplach, na scénu se totiž vrátil Zaklínač. Očekávaná třetí řada příběhů o Geraltovi a spol. ale není jedinou velkou Netflix novinkou z tohoto týdne. Premiéru měla také thajská hororová série Mažu tě nebo animovaná Nimona. Výbornou novinku pak do obsahu zařadilo HBO Max – třetí sezónu výtečného Bojovníka (inspirováno bojovým uměním Bruce Leeho), Apple TV+ láká na Únos letadla s Idrisem Elbou, na Prime Video se objevila poslední řada Jacka Ryana. Velké tituly ale hlásí i prémiové videotéky, kam se konečně dostali třetí Strážci Galaxie nebo Nezvěstná, jejíž příběh je odvyprávěn skrze monitory počítačů a mobilní telefony.

Bojovník – 3. řada | HBO Max

Akční kriminální drama Bojovník se odehrává během brutálních válek bojových gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti ve druhé polovině 19. století. Seriál sleduje mladého génia bojových umění Aha Sahma (Andrew Koji), který emigruje z Číny do San Francisca za záhadných okolností a stane se nájemným zabijákem u jednoho z nejvlivnějších gangů Tong (čínská zločinecká rodina).

Celebrita – 1. řada | Netflix

Sláva, peníze a moc. Seo A-ri se přes noc stane hvězdou sociálních sítí, ale v tomhle nablýskaném světě influencerů číhá nebezpečí na každém rohu. Drama o skandálu natočil Kim Cheol-kyu nominovaný na cenu v Cannes. Hlavní roli v mysteriózním thrilleru ztvárnila nadějná Park Gyu-young.

Jack Ryan – 4. řada | Prime Video

Ve třetí sérii seriálu Tom Clancy’s Jack Ryan závodí Jack s časem a křižuje Evropou, aby zabránil nebezpečné frakci ruské vlády obnovit sovětské impérium a rozpoutat třetí světovou válku. John Krasinski se vrací v seriálovém hitu tvůrců Carlton Cuse a Graham Roland (Pět dní v nemocnici Memorial, Hranice nemožného).

Je mi ze sebe špatně | Edisonline

Režisér Kristoffer Borgli v této černé, satirické komedii zobrazuje toxický vztah, který rychle eskaluje do děsivých úrovní narcistické sebeprezentace. Signe a Thomas jsou mladý pár s nezdravou vzájemnou soutěživostí, která nabere nebezpečné směřování, když se Thomas náhle prosadí jako umělec.

Mažu tě – 1. řada | Netflix

On je zadaný, ona zase vdaná. Jednou ale objeví telefon, který jim ze života může vymazat, na koho si ukážou, a začnou spolu plánovat nový život. Od režiséra uznávaného thajského hororu Shutter. Minisérie Mažu tě (Delete) je jedním z mnoha nadcházejících thajských titulů z dílny Netflix.

Nezvěstná | iTunes

Matka mladé June zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zdařilý thriller od tvůrců originálního Pátrání. Kompletní film je odvyprávěn pomocí obrazovek počítačů, mobilů a dalších zařízení.

Nimona | Netflix

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit. Velkolepé komediální dobrodružství podle úspěšného komiksu. Hlas postavám propůjčili Chloë Grace Moretz a Riz Ahmed.

Strážci Galaxie: Volume 3 | iTunes

James Gunn platí za někoho, kdo rozhodně dokázal, že okolo prakticky neznámých komiksových hrdinů se dá vystavět filmový příběh, jenž v MCU nemá obdoby. Poslední Strážci galaxie uzavírají trojlístek snímků, které se vymykaly a v mnoha ohledech byly o parník lepší než zbytek komiksové produkce. A jejich třetí dobrodružství za tím dělá úctyhodnou tečku. Celou naši recenzi si můžete přečíst zde.

Svaly a skandály: Příběh amerických gladiátorů – 1. řada | Netflix

Souboje amerických gladiátorů v 90. letech bavily televizní fanoušky. Tenhle seriál zkoumá, proč měl pořad takový úspěch, a vypráví, jak málem skončil dřív, než začal. Další výprava do dějin popkultury, ve které se na scénu vrací Gemini, Zap, Nitro, Ice, Blaze a Laser.

Únos letadla – 1. řada | Apple TV+

Když je během sedmihodinového letu z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson (Idris Elba) se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Čas je ale proti němu. Minisérii Únos letadla jsme detailněji představili v červnovém článku.

Zaklínač – 1. část 3. řady | Netflix

Zatímco panovníci, mágové a bestie Kontinentu o ni soupeří, Geralt odvádí Ciri z Cintry do úkrytu, odhodlán ochránit svou nově sjednocenou rodinu před těmi, kteří ji chtějí zničit. Na obzoru se navíc objevuje obávaný Divoký hon. Henry Cavill se vrací jako Geralt, tentokrát ale naposledy. Netflix v minulém roce potvrdil, že jeho roli od čtvrté řady převezme Liam Hemsworth.

Starší filmy nově na Netflixu

Foto: Paramount Pictures

Netflix přes léto servíruje očekávané novinky (v tomto týdnu například novou řadu Zaklínače), do nabídky ale přidal také starší kousky, které jste možná přehlédli. Vrátila se totiž válečná vřava Stevena Spielberga Zachraňte vojína Ryana nebo Trosečník s Tomem Hanksem, skvěle pobaví i ulítlá komedie Bena Stillera Těsně vedle. Popularitu na Netflixu si pak zcela jistě užije romantická komedie z roku 2019 Dokážeš udržet tajemství.

Kutil Tim na Disney+

Foto: Walt Disney

Tim Taylor vám poradí s každým problémem v domácnosti, na zahradě nebo v garáži… Na stream od Disneyho se konečně dostal kultovní sitcom Kutil Tim, bohužel však bez povedeného českého dabingu. Seriál je na službě k dohledání pouze pod originálním názvem Home Improvement. Rodinný seriál s Timem Allenem v titulní roli má k dispozici všech osm sérií, které měly premiéru v letech 1991 až 1999.

Čti také: Víkendové tipy z minulého týdne – výborné pokračování Evil Dead, Super Mario Bros. ve filmu nebo Tajná invaze od Marvelu