Kung-fu jako od Bruce Leeho. Seriál Bojovník ctící bojové umění má strhující trailer na třetí řadu

Foto: Cinemax

Jedním z nejlepších opomíjených seriálů současnosti je zcela bez debat Bojovník odehrávající se během brutálních válek bojových gangů v San Franciscu 19. století. Seriál inspirovaný tvorbou legendárního mistra bojových umění Brucem Lee má za sebou dvě výborné série, ta třetí se právě představila ve strhující upoutávce.

Seriál Bojovník (Warrior) se odehrává ve druhé polovině 19. století během brutálních válek gangů Tong v sanfranciské Čínské čtvrti. Sleduje génia bojových umění, který emigruje z Číny do Ameriky a stane se nájemným zabijákem v jednom z nejvlivnějších gangů.

Dramatický seriál z produkce Cinemaxu, který se natáčí v jihoafrickém Kapském městě, je inspirován tvorbou legendy bojových umění Bruce Leeho. Tvůrci a výkonnými producenty jsou Jonathan Tropper (Banshee), Justin Lin (Rychle a zběsile) a Shannon Lee, dcera Bruce Leeho a mladší sestra Brandona Leeho známého například z filmu Vrána.

Bojovník, kterého lze v Česku sledovat na HBO Max, je často přirovnáván k britským Gangům z Birminghamu. Druhá sezóna tohoto počinu dokonce předčila tu první, milovníci bojových umění si v ní opravdu přišli na své. Už teď se o seriálu mluví jako o novodobém klenotu, ve kterém se skvělé mísí akce a bravurně napsané postavy.

Třetí řada Bojovníka má premiéru na HBO Max 29. června.

Foto: Cinemax