Když se potká Duna a Den nezávislosti. Trailer představuje sci-fi sérii Problém tří těles od tvůrců Hry o trůny

Foto: Netflix

Netflix chystá na začátek příštího roku skutečnou lahůdku, adaptaci Problému tří těles (první díl ze série Vzpomínka na Zemi), velkolepou sci-fi, kterou na jeho obrazovky přivedou tvůrci Hry o trůny. Očekávaný seriál, ve kterém se objeví několik známých tváří ze zmíněného hitu stanice HBO, se představil v prvním traileru během virtuální konference TUDUM. Těšit se můžeme opravdu na originální podívanou, knižní předloha bývá označovaná jako mix Duny a Dne nezávislosti.

Příběh seriálu se odehrává v Říši středu, kde zuří Velká kulturní revoluce a Číňané, kteří nechtějí zůstat pozadu za Sověty a Američany, se v rámci vojenského projektu pokoušejí navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi. Třicet let poté začnou na Zemi záhadně umírat významní vědci a vznikají sekty, které vybízejí k návratu k přírodě. Objeví se nová počítačová hra pro virtuální realitu, která jako by ani nepocházela z tohoto světa. A pomalu se začíná vyjevovat pravda o tajném projektu z éry Kulturní revoluce.

Jeden z největších seriálů z dílny Netflixu přivedou na obrazovky tvůrci Hry o trůny D.B. Weiss a David Benioff, v hlavních rolích se představí Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham nebo John Bradley. Očekávaný seriál Problém tří těles ale není jedinou adaptací stejnojmenného díla Cixina Liua, v letošním roce totiž streamovacího giganta předběhla samotná Čína titulem Three-Body.

Virtuální akce Netflixu TUDUM každoročně představí desítky očekávaných titulů a vystoupí na ní řada známých osobností. Letošní ročník se konal 17. června a streamoval se živě z Brazílie. Na obrazovkách se tentokrát objevili Chris Hemsworth, Arnold Schwarzenegger nebo Gal Gadot. Mezi vybranými tituly (a že jich bylo) se představil i Problém tří těles.

Problém tří těles má premiéru na Netflixu v lednu roku 2024.

Foto: Netflix
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Foto: Netflix