Geralt brání Ciri a nepřátelé odpadávají jako hrušky. Netflix ukázal akční scénu z třetí řady Zaklínače

Foto: Netflix

Po vydatné náloži trailerů připomíná Netflix brzké uvedení třetí řady Zaklínače v tříminutovém klipu. Ten byl zveřejněn během celosvětové akce TUDUM a místo toho, aby diváky ohromil, sklidil spíše posměch. Akce je sice fajn, vizuální stránku by si ovšem fanoušci představovali mnohem propracovanější. Otazníky vzbuzuje i poslední zabití Geraltova nepřítele.

Henry Cavill se vrací jako Geralt, tentokrát bohužel naposledy. Netflix v minulém roce potvrdil, že se s oblíbeným britským hercem rozchází a jeho místo v seriálu (od čtvrté řady) převezme Liam Hemsworth. Zpráva to byla zcela šokující, ještě teď se s ní mnoho fanoušků nevyrovnalo (Henry Cavill skončil také v roli Supermana). Na sociálních sítích prosby o jeho návratu vyslyšeny nebyly.

„Má cesta coby Geralt z Rivie byla plná monster a dobrodružství, bohužel ale odložím svůj medailon a meče. Ve čtvrté sérii místo mě převezme plášť Bílého vlka fantastický pan Liam Hemsworth. Jak je zvykem u těch největších literárních charakterů, předávám pochodeň s úctou k času strávenému ztělesňováním Geralta a s nadšením očekávám, až uvidím jak Liam ztvární tuto fascinující a rozmanitou postavu. Liame, tento charakter má úžasnou hloubku. Užij si proniknutí do ní a zjisti, co v ní najdeš.“

Zatímco panovníci, mágové a bestie Kontinentu o ni soupeří, Geralt odvádí Ciri z Cintry do úkrytu, odhodlán ochránit svou nově sjednocenou rodinu před těmi, kteří ji chtějí zničit. Na obzoru se navíc objevuje obávaný Divoký hon.

Netflix má se světem Zaklínače stále velké plány. V roce 2021 jsme se dočkali anime filmu Zaklínač: Vlčí sen, který posbíral poměrně nadšené ohlasy, loni pak mělo premiéru prequelové Pokrevní pouto s Michelle Yeoh v hlavní roli. Diváci této čtyřdílné minisérii ale na chuť nepřišli, celý projekt se spíše setkal s nepochopením. Netflix má následně ve výrobě další anime projekt, svět Zaklínače navštívíme i v dětském seriálu. Potvrzena byla rovněž čtvrtá řada původního seriálu, Cavilla v něm ovšem nahradí již zmíněný Liam Hemsworth.

Virtuální akce Netflixu TUDUM každoročně představí desítky očekávaných titulů a vystoupí na ní řada známých osobností. Letošní ročník se konal 17. června a streamoval se živě z Brazílie. Na obrazovkách se tentokrát objevili Chris Hemsworth, Arnold Schwarzenegger nebo Gal Gadot. Netflix pochopitelně připomněl i červnové uvedení nové série Zaklínače, namísto klasického traileru vydal téměř tříminutový klip.

Třetí řada Zaklínače má premiéru na Netflixu 29. června, její druhou část pak uvidíme 27. července.

Foto: Netflix