Kaskadéři hořeli a létali vzduchem. Podívejte se na fyzicky náročné natáčení druhého Vyproštění

Foto: Netflix

Za kamery očekávaného akčního snímku nás nedávno vzal Tom Cruise a jeho tým stojící za novou Mission: Impossible, vydatnou porci kaskadérské práce a skvělého Chrise Hemswortha nyní přináší pohled z natáčení Vyproštění 2. Jak ukazují hned dvě nová videa, tvůrci tohoto filmu, který měl na Netflixu premiéru minulý týden, se neskutečně vyřádili, přičemž natáčení jednadvacetiminutové scény bez jediného viditelného střihu, rozhodně stálo za to.

„Tak trochu jsme se vydali na Měsíc. Myslím, že jsme ve velmi přeplněném akčním světě udělali něco, co je velmi unikátní,” řekl Chris Hemsworth pro internetový server EW. „Nechci nic ubírat marvelovkám plným speciálních efektů, ale v postprodukci vám hodně pomáhají. Já samozřejmě neumím létat, takže mi pomáhají hodně. V tomto filmu je akce zakotvená v realitě, a tak se vše odehrává před kamerou. Takže je to jiná energie a příprava je mnohem rozsáhlejší.”

Do hlavní role se vrátil herec Chris Hemsworth, který se proslavil především jako Thor z marvelovských projektů. Ačkoli film produkují bratři Russoové, režie se jako u předchozího dílu ujal Sam Hargrave. Jeho hlavní doménou je kaskadérství a není tedy divu, že u prvního dílu akční sekvence vynikaly nejvíce. Na skvělé akční scény ale nebyla nouze ani tentokrát. Oba filmy vycházejí z knihy Ciudad, na které se podíleli bratři Russoové s Ande Parksem a dalšími spoluautory, přičemž do podoby scénáře ji upravil Joe Russo.

Vyproštění 2 mělo premiéru 16. června.

Foto: Netflix