Poprava vařícím sýrem v dystopickém Švýcarsku. Bláznivý trailer Šílené Heidi připomíná Kung Furyho

Foto: Swissploitation

Akční hororová komedie Šílená Heidi (k vidění na velkém plátně byla díky festivalu Future Gate) je čistokrevným béčkem. Film nás zavede do dystopického Švýcarska, ve kterém se křehká dívenka z hor postaví fašistickému režimu se slabostí pro sýr. Jak už samotný trailer prozrazuje, krev bude stříkat do všech stran. Ve filmu, jehož upoutávka připomíná Kung Furyho nebo Tarantinův Grindhouse, hraje Casper Van Dien.

V dystopickém Švýcarsku, které se ocitlo pod fašistickou vládou sýrařského magnáta, žije Heidi jako prostá mladá žena v Alpách. Dědeček Alpöhi se snaží svou vnučku před diktaturou ochránit, ale její touha po svobodě brzy způsobí, že se rozpoutá peklo. Naivní dívka se musí proměnit v nelítostnou bojovnici a vydá se osvobodit zemi od sýrových fašistů. Akční dobrodružná parodie na motivy oblíbené dětské knižní postavičky Heidi.

Šílená Heidi byla k vidění na Future Gate letos v únoru, uvedení se dočkala také na prestižních hororových festivalech po celém světě. Na serveru RottenTomatoes hodnotilo prozatím jen pět kritiků, honosí se zde ale stoprocentním bodováním. ČSFD ukazuje pouhých 56 procent, přičemž hodnotily necelé dvě stovky uživatelů.

Pokud jste našli v Šílené Heidi zalíbení, snímek od producentů Iron Sky je již nějakou dobu k dispozici v digitální podobě, v zahraničí vyšel také na DVD a Blu-ray. Na konci roku 2022 se dočkal české neoficiální titulkové podpory.

Foto: Swissploitation