Netflix v týdnu: Jaderná havárie, nová řada New Amsterdam nebo chválená seriálová sci-fi o časové trhlině

Foto: Den po dni (Netflix), Manifest (Netflix), New Amsterdam (NBC)

Netflix na přelomu května a června naservíruje hned několik lahůdek. Premiéru bude mít Americko-japonská minisérie Den po dni o jaderné havárii ve Fukušimě, fanoušci New Amsterdamu se konečně mohou těšit na třetí řadu (na americké NBC aktuálně běží již řada pátá), do svého finále jde také oblíbený Manifest. Pozornost ale zasluhuje i francouzský kriminální sci-fi seriál Vír (Vortex), který v minulém roce posbíral velmi nadšené ohlasy.

Sirény: Kdo přežije na ostrově? – 1. řada | 30. května

24 policistek, hasiček, pracovnic ochranky, vojaček, sportovkyň a kaskadérek dorazí na odlehlý ostrov, kde vytvoří týmy podle profesí. Úkol zní jasně: přežít a vyhrát. Korejská reality-show, která posouvá podobné soutěže na zcela nový level.

Tak snad abyste šli s Timem Robinsonem – 3. řada | 30. května

V téhle neobvyklé komediální sérii skic, která si libuje v „grilování“ hvězd, žádné obyčejné interakce neuvidíte. Většina skečů se točí kolem někoho, kdo udělá trapnou chybu ve společenském nebo profesním prostředí, pak ji odmítá přiznat a místo toho se tvrdošíjně snaží všechny přesvědčit, že on má pravdu a jeho okolí se mýlí.

Erryho směsky | 31. května

Ambiciózní neapolský DJ a jeho dva bratři začnou v 80. letech kupčit s padělky audionahrávek a stanou se z nich překvapivě vlivní producenti, kterým jde po krku policie. Nová italská komedie od scénáristy a režiséra úspěšného Netflix filmu Rose Island.

Falešný profil – 1. řada | 31. května

Camila si najde pohádkového prince přes seznamovací aplikaci. Všechno jde jako po másle, a tak se ho rozhodne překvapit. Skončí ale v ráji, který spíš připomíná peklo. Smyslný thrillerový seriál plný výbušných tajemství, ve kterém by se chemie mezi Carolinou Mirandou a Rodolfem Salasem dala krájet.

Den po dni – 1. řada | 1. června

Byli u toho, když v japonské Fukušimě došlo k nehodě, která mohla vyústit v bezprecedentní jadernou katastrofu. Mají ji ale na svědomí, nebo jsou to skuteční hrdinové? Seriál Den po dni mapuje druhou největší jadernou katastrofu po Černobylu.

Krásný život | 1. června

Hudební producentka objeví skrytý talent u mladého rybáře, který ale neví, jestli je připravený na hvězdnou kariéru – a na lásku. Romantické drama v režii Mehdiho Avaze (Toscana), ve kterém dánský zpěvák Christopher debutoval v hlavní roli.

Náhodné setkání | 1. června

Foto: Columbia Pictures

Dutch i Kay přišli při letecké nehodě o svoje životní partnery. Dutch ale při vyšetřování zjistí, že jeho manželka a Kayin manžel spolu v letadle nebyli náhodou. Harrison Ford ve filmu Sydneyho Pollacka, který měl premiéru již v roce 1999.

New Amsterdam – 3. řada | 1. června

Do jedné z nejstarších amerických nemocnic nastupuje svérázný ředitel, doktor Max Goodwin, který se nebojí provětrat místní poměry a pouští se do boje o životy pacientů. Netflix konečně potěší fanoušky, nicméně v loňském roce měla premiéru již pátá série. Ta třetí čítá na čtrnáct epizod.

Ninjago (2019) – 5. řada | 1. června

Nindžové si přiberou na pomoc nové spojence a vydají se za dalšími dobrodružstvími. Ve městě Ninjago i jinde na ně číhají nepřátelé a jejich kamarádství projde zkouškou. Dětský lego seriál.

Hledáme se | 2. června

Nenapravitelná romantička nemůže dostat z hlavy muže, se kterým se náhodou seznámila. Rozhodne se ho proto najít v jedné aplikaci, ale co když to není ten pravý? Filipínská romantická komedie.

Manifest – poslední epizody | 2. června

Dojde k tragickým ztrátám a nešťastným událostem a Stoneovi s cestujícími z letu 828 řeší, co mají jejich volání vlastně znamenat. A na obzoru jsou zlověstná znamení. Zbylé epizody čtvrté řady jsou konečně tady!

Senzace – 1. řada | 2. června

Známá novinářka se pustí do vyšetřování vraždy jednoho kolegy a v boji za spravedlnost odhalí spletitou síť vztahů mezi policií, médii i zločineckým podsvětím Bombaje. Indický seriál.

Valeria – 3. řada | 2. června

Foto: Netflix

Spisovatelka prochází manželskou i tvůrčí krizí. Oporu najde u tří kamarádek, které taky objevují svoje pravé já. Podle románů Elísabet Benavent. V hlavních rolích Diana Gómez (Papírový dům) a Maxi Iglesias (Neovladatelná).

Vír – 1. řada | 2. června

Policistovi zemřela žena při podivné nehodě. Chyba ve virtuální realitě mu nabídne možnost s ní promluvit a on se rozhodne, že zkusí incident zvrátit. Francouzský sci-fi seriál, ve kterém hraje německý herec Tomer Sisley. Novinka z minulého roku posbírala poměrně nadšené ohlasy.

Zamilovaný boháč 2 | 2. června

Paula odjede z Ria de Janeira do Amazonie, kde chce dál pomáhat jako lékařka. Teto impulsivně vyrazí za ní – a všechno se začne hroutit. Pokračování brazilského filmu z roku 2020.

Něco jako bratři | 4. června

Tihle nevlastní bratři jsou každý úplně jiný a dlouho jeden o druhém ani nevěděli. Teď se ale po stopách svého otce vydávají na cestu z Mexika do Spojených států. Luke Greenfield (Faleční poldové) natočil v roce 2020 další potrhlou komedii.

Další: Netflix v minulém týdnu: Akční Schwarzenegger, krvavá bitva s nacisty nebo horor s hvězdou Papírového domu