Netflix v týdnu: Černá kleopatra, akční Jennifer Lopez nebo Děti Nagana

Kontroverzní dokument, který bude bojkotován celým Egyptem a Jennifer Lopez v akčním módu.

Foto: Royalteen: Princezna Margrethe, Královna Kleopatra, Matka (vše Netflix)

Na Netflix přichází kontroverzní dokument Královna Kleopatra (z cyklu Africké královny), který vzbudil vlnu kritiky ještě před samotným uvedením, krátce po uvedení v kinech dorazí na Netflix také česká novinka Děti Nagana, největší premiérou týdne je ovšem akční Matka s Jennifer Lopez v titulní roli (režíruje oceňovaná Niki Caro).

Strážci lesa – 2. řada | 8. května

Sourozenci Kodi, Summer a Eddy jsou původní Američané a mají společné tajemství: jako Strážci lesa chrání národní park, kde jsou doma. Seriál pro předškoláky. O výkonnou produkci se postarala jeho tvůrkyně Karissa Valencia a Chris Nee.

Bráchové na parketu – 1. řada | 10. května

Dva bratři se snaží prorazit jako tanečníci, a tak si otevřou vlastní klub. Umění a byznys ale vždycky nejdou dohromady a jejich bratrské pouto čeká náročná zkouška. Dojemný dramatický seriál Finska.

Děti Nagana | 10. května

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Česká novinka, která teprve v únoru šla do kin.

Královna Kleopatra – 1. řada | 10. května

Dokumentární drama, které se prostřednictvím rekonstrukcí a rozhovorů s odborníky zabývá poslední egyptskou panovnicí Kleopatrou a jejím bojem o trůn, rodinu i odkaz. Minisérie z produkce Jady Pinkett Smith, která nejen v Egyptě vzbudila vlnu kritiky kvůli obsazení hlavní představitelky.

Nezvěstní: Závod s časem – 1. řada | 10. května

Podívejte se, jak policie z amerického státu Jižní Karolína horečnatě pátrá po lidech, kteří zmizeli za dost znepokojivých okolností. Netflix je odborníkem na podobné pořady, seriálová novinka určitě odvypráví napínavé příběhy.

¡Que viva México! | 11. května

Po smrti dědečka, který se živil jako horník, vyrazí Pancho s rodinou do rodného města, kde ho čeká tahanice o dědictví s příbuznými. Podle Netflixu zábavná politická satira. Nezbývá, než se o tom přesvědčit.

Royalteen: Princezna Margrethe | 11. května

Po skandálu na maturitním večírku Margrethe chce, aby všechno zase bylo jako dřív. Doma jim to ale neklape a zdánlivě dokonalá image se jí rozpadá pod rukama. Pokračování Mladé modré krve se stoickou princeznou Elli Müller Osborne (Vlk viking). Režie Ingvild Søderlind.

Ty, já a já | 11. května

Dvojčata Ty a Já jsou jedna ruka. Jejich pouto ale naruší okouzlující Mark, který jim zničehonic vstoupí do života. Thajský romantický film není z produkce Netflixu. Titul je zatím velkou záhadou.

Ultraman – 3. řada | 11. května

Je to už desítky let, co jeden hrdina z hvězd zanechal tenhle svět v míru. Teď musí povstat Ultramanův syn a ochránit Zemi před novou hrozbou z vesmíru. Superhrdinský anime seriál od tvůrců Duch ve stroji: SAC_2045.

Matka | 12. května

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. Akční thriller s Jennifer Lopez, který natočil úspěšná režisérka Niki Caro (Úkryt v zoo, Mulan).

Mulligan – 1. řada | 12. května

V téhle satirické komedii mimozemšťani zničí skoro celou Zemi a pár lidí, co přežilo, se z trosek snaží vybudovat lepší Ameriku. Jedním z tvůrců je Robert Carlock, scénárista Nezdolné Kimmy Schmidt a producent kultovních Přátel.

Queer tým – 7. řada | 12. května

Připravte si kapesníky! Úplně nová „Úžo Pětka“ nabízí tipy, emocemi nabité proměny a srdceryvná odhalení, která spustí vodopád pocitů. Oblíbený seriál má na kontě devět cen Emmy. Čtyři roky po sobě získal sošku za nejlíp strukturovanou reality show.

Další: Netflix v minulém týdnu – Prequel Bridgertonových a Liam Neeson