Mohou se lidé vracet ze záhrobí? Psychologický horor Run Rabbit Run nahání husí kůži

Foto: Netflix

Psychologický horor Run Rabbit Run, který měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2023, se představuje divákům v prvním traileru nahánějícím husí kůži. V hlavní roli matky vidíme skvělou herečku Sarah Snook (Boj o moc, Predestination), které se do života vrací temná minulost. Horor natočila Daina Reid stojící za Příběhem služebnice nebo Dívkou, která se třpytila. Práva k uvedení zakoupila streamovací služba Netflix.

Lékařka pro léčbu neplodnosti Sarah začíná oslavu sedmých narozenin své milované dcery Mii v očekávání, že vše půjde podle plánu. Když se však přihlásí zlověstný vítr, její pečlivě kontrolovaný svět se začne měnit. Mia se začne chovat podivně a před jejich dveřmi se objeví králík – tajemný narozeninový dárek, který Miu potěší, ale Sarah hluboce znepokojí. Jak dny plynou, Mia stále více není sama sebou, dožaduje se setkání s dávnou odloučenou a hospitalizovanou babičkou, kterou ještě nikdy neviděla. Bizarní záchvaty vzteku sedmileté holčičky ji začínají upozorňovat na vlastní temnou historii. Duch z minulosti znovu vstoupí do Sářina života.

Run Rabbit Run se prozatím nesetkává s mnoha nadšenými ohlasy. Snímek již bylo možné vidět letos na Sundance a první recenze na RottenTomatoes rozhodně nemluví o hororu roku. Prozatímní skóre 38 procent (48 recenze) hovoří za vše, film Dainy Reid si pak poměrně lépe vede na IMDB (6 z deseti).

Film uvede Netflix 28. června.

Foto: Netflix