10 výborných novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Princezna zakletá v čase 2 (Bohemia MP), Velký poprask na malém městě (Apple TV+), Hladoví po úspěchu (Netflix)

Do Česka se z nepochopitelných důvodů vrátila zima, počet novinek na streamovacích službách ale naštěstí není na bodu mrazu. Netflix v týdnu uvedl hned několik vítaných a chválených novinek – thajské gastro drama Hladoví po úspěchu, ambiciózní Ve při od věhlasných tvůrců nebo nenápadné Transatlantic. Na HBO Max se dostalo chválené festivalové drama Holčičí film, SkyShowtime láká na seriálovou Pomádu, Disney+ zase na Krásné maličkosti.

Grease: Rise of the Pink Ladies – 1. řada | SkyShowtime

Píše se rok 1954 a čtyři rozpustilé dívky se sjednotí proti společenskému řádu na škole Rydell High School tak, že se odváží bavit se svým vlastním způsobem a splynout s novou éru rychlých aut, napomádovaných vlasů a rock n‘ rollu. Seriálová Pomáda si zaslouží vaši šanci, recenzovali jsme ji v tomto odkaze.

Hladoví po úspěchu | Netflix

Šikovná mladá kuchařka se rozhodne vyzkoušet, jaké to je pracovat pod vedením slavného, ale nemilosrdného šéfkuchaře. A sáhne si přitom až na úplné dno. Znepokojivé drama z Thajska.

Holčičí film | HBO Max

Mimmi, Emma a Rönkkö jsou kámošky na střední škole. Podle občanky nedávno dospěly, jenže co to sakra znamená? Rönkkö touží zažít orgasmus, jenže s kým? Emma by měla chtít vítězit v krasobruslení, tak proč jí mnohem víc záleží na Mimmi? Oceňovaný finský film z roku 2022.

Krásné maličkosti – 1. řada | Disney+

Seriál natočený podle bestselleru, vypráví o ženě, jejíž manželství je na pokraji krachu, jejíž dcera s ní téměř nemluví a jejíž spisovatelská kariéra nestojí za nic. Proto když jí kamarád navrhne, aby se ujala vedení poradenské rubriky, považuje se Clare za posledního člověka, který by se pro tuto práci hodil…

Princezna zakletá v čase 2 | Prima+

Mladá alchymistka Amélie získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Pokračování úspěšné pohádky.

Rozvodový právník Šin – 1. řada | Netflix

Kdysi se živil jako klavírista, ale teď je z něho právník. Po rodinné tragédii se rozhodne pomáhat klientům, kteří se rozvádí, a na pravidla přitom moc nehledí. Korejský seriál ze soudních síní.

Transatlantic – 1. řada | Netflix

Po vypuknutí 2. světové války dají dva odvážní Američané v Marseille dohromady plán na záchranu umělců, spisovatelů a dalších lidí prchajících z Evropy. Drama z doby druhé světové války od Anny Winger (Neortodoxní).

Ve při – 1. řada | Netflix

On je neúspěšný majitel firmy, ona zase byznysmenka s velkými ambicemi. Jednoho dne za volantem oběma ujedou nervy a na povrch vyplují jejich nejhorší stránky. Břitký a zábavný seriál napsal Lee Sung Jin (Silicon Valley). V hlavních rolích výkonní producenti Steven Yeun a Ali Wong.

Velký poprask na malém městě – 1. řada | Apple TV+

Když se v jednom malém městečku objeví tajemný automat, který údajně umí odhalit pravý potenciál jeho obyvatel, všechno se tím změní. Lidé začnou měnit zaměstnání, přehodnocovat vztahy a zpochybňovat své dlouholeté názory – to vše v naději na lepší budoucnost. Chris O’Dowd z IT Crowd v hlavní roli.

Retro tip: Scanners | HBO Max

Foto: AVCO Embassy Pictures

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s „normálními lidmi“, aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Nezapomenutelný film slavného Davida Cronenberga.

Další: 11 výborných novinek na víkend z minulého týdne