7 skvělých filmů, které zmizí z Netflixu na konci měsíce

Foto: Slunovrat (A24), Amy (Altitude Film Distribution), Diego Maradona (Altitude Film Distribution)

Jak už bývá zvykem, Netflix na konci měsíce opustí několik výborných titulů. Tentokrát nás ale nečeká žádná hrůza, březnových filmů na odchodu jsme našli jenom sedm. Mezi nimi hned trojici výborných dokumentů a dva oceňované snímky Paterson a Mládí. Z Netflixu zmizí také kontroverzní horor Slunovrat od režiséra Děsivého dědictví. Většinu zmíněních filmů uvedl do české distribuce Aerofilms.

Psí domov | do 25. 3.

Oddaná fenka, které se stýská po domově, se vydává na riskantní pouť americkým vnitrozemím. Než znova najde svého páníčka, musí překonat spoustu úskalí. Rodinný dobrodružný film pro všechny milovníky psů. V hlavní lidské roli Ashley Judd. Další adaptace W. Bruce Camerona (Psí poslání).

Amy | do 28. 3.

Intimní pohled na životní cestu Amy Winehouse od charismatické mladé holky po hvězdu s velkými problémy. Vzácné domácí záběry a rozhovory s jejími nejbližšími. Otevřený portrét zpěvačky a jejího složitého osobního života, který získal Oscara i cenu BAFTA pro nejlepší dokument.

Diego Maradona | do 28. 3.

Na trávníku zářil jako jeden z nejlepších fotbalistů vůbec. Jak ale ukazuje tenhle dokument, mimo hřiště byl život Diega Maradony mnohem temnější. Životopisný snímek od oscarového režiséra Asifa Kapadiy získal nominaci na několik cen, včetně Golden Eye v Cannes.

Mládí | do 28. 3.

V alpských lázních se sejdou dva slavní staří přátelé, oba osmdesátníci na sklonku umělecké kariéry, a debatují o smrti, lásce a kreativitě. Jane Fonda za vedlejší roli stárnoucí filmové hvězdy získala nominaci na Zlatý glóbus. Natočil Paolo Sorrentino.

Paterson | do 28. 3.

Spolehlivý a pečlivý Paterson řídí autobus v New Jersey, píše básně a domů se vrací k milující, i když trochu zvláštní manželce. Co všechno zažije během jednoho týdne? Film je příběhem vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech.

Slunovrat | do 28. 3.

Žena, která prožila velkou tragédii, odjede s přítelem a jeho kolegy ze školy do idylické švédské vesnice. Zdání ale klame a celý výlet se hodně rychle zvrtne. Horor Ariho Astera (Děsivé dědictví) ukazuje, že za bílého dne se mohou odehrávat ty nejtemnější věci.

Zítra bude líp | do 28. 3.

Začíná boj o titul mistra světa ve Freestyle motokrosu. Tento nový atraktivní sport plný nebezpečných skoků vyvolal obrovský zájem fanoušků a sponzorů po celém světě. Přes divoké začátky se český závodník Libor Podmol postupně vypracoval mezi nejlepší jezdce na světě.

Další: 10 českých filmů na Netflixu, které jste možná přehlédli