10 českých filmů na Netflixu, které vám možná unikly

Foto: Běžná selhání (Bontonfilm), Chyby (Falcon), Cesta domů (Bontonfilm)

Na Netflixu se spustila vlna českých filmů. Tituly jako Párty Hárder: Summer Massacre nebo Banger. zcela jistě nikomu neunikly, v nabídce streamovacího giganta se aktuálně objevuje i několik výborných, avšak méně známých českých snímků. V tomto výběru nechybí například Abstinent se synem Ivana Trojana, psychologická sci-fi Běžná selhání, drama David, o kterém jste možná ještě neslyšeli či oceňovaný dokument King Skate.

Amnestie

Tři rodiny se po sametové revoluci vyrovnávají s následky prezidentských amnestií, které vyvrcholily největší vězeňskou vzpourou v dějinách Československa. Anna Geislerová a Gregor Hološka dostali filmovou cenu Slnko v sieti za nejlepší herecké výkony ve vedlejších rolích.

Abstinent

Pobyt v léčebně znamená pro devatenáctiletého Adama druhou šanci. Aby ji ale nepromarnil, musí přijmout pomoc a převzít odpovědnost za to, co dělá. Josef Trojan v hlavní roli filmu režiséra Davida Vignera.

Běžná selhání

Ve velkoměstě, kde zničehonic propukne záhadná apokalypsa, se protnou osudy tří žen, které mají co dělat, aby obstály ve složité životní situaci. Psychologické sci-fi drama, ve kterém si zahrály Taťjana Medvecká, Nora Klimešová a Beáta Kaňoková.

Cesta domů

Revírník Ludva chce zůstat v lese a odmítá převzít otcův statek. Lesní správa chce ale prodat jeho hájenku. Ludvovu „bio“ ženu navíc sousedi moc nemusí. Třetí díl trilogie od Tomáše Vorela st.

David

Foto: Sugar Division

Mladík s mentálním postižením uteče od nesnesitelných rodičů do víru velkoměsta, kde chce najít svoje místo ve světě. Jeden z nejméně známých českých filmů na Netflixu rozhodně stojí za vidění.

Chyby

Nadějný vztah mezi prodavačkou z maloměsta a vesnickým pokrývačem ohrozí dávné tajemství, které vypluje na povrch. Film režiséra Jana Prušinovského, tvůrce Okresního přeboru a seriálu Most!.

King Skate

Dokument o nástupu skateboardingu v bývalém Československu s archivními záběry a rozhovory s místními průkopníky tohohle sportu. Nostalgický snímek, který získal Českého lva v kategorii Nejlepší dokument.

Slovo

Během okupace Československa roku 1968 odmítne notář vstoupit do komunistické strany. Ohrozí tím ale svoji kariéru i základy, na kterých s manželkou budují svůj vztah. Natočila Beata Parkanová, která od Andílka na nervy ušla kus cesty.

Ubal a zmiz

Při zátahu na pěstírnu přišli o všechny zásoby trávy, na kterou už měli kupce, a v ulicích pražského Žižkova je teď proto čeká hodně náročná noc. Adam Hobzik natočil komedii s Matoušem Rumlem v hlavní roli.

Zlatý podraz

Přehlížený hráč se ujme vedení basketbalového týmu na cestě k celosvětovému úspěchu, ale čelí tvrdému odporu nového protivníka, kterým je změna politického vedení. Film z roku 2018 natočil Radim Špaček.