11 nejlepších seriálů roku 2022, které nejsou z Netflixu

Foto: Odloučení (Apple TV+), Tulsa King (Paramount+), The Offer (Paramount+)

Nejen Netflix uvedl v roce 2022 slušnou porci výborných seriálových novinek. Na HBO Max například doputovala Angličanka (v zahraničí na Prime Video) s výbornou Emily Blunt, premiéru zde měl i Peacemaker ze Sebevražedného oddílu. Famózní seriály byly uvedeny i na platformě Paramount+ (v Česku ještě není) – The Offer o vzniku kultovního filmu Kmotr a Tulsa King se Sylvesterem Stallonem. Dvojici výborných projektů dokonce odvysílala Česká televize.

Andor

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. Dvanáctidílný seriál ze světa Star Wars, který se odehrává před filmem Rogue One, a vrací do akce známé postavy. Po Mandalorianovi další skvělý kousek. (Disney+)

Angličanka

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. Western se skvělou Emily Blunt nabízí opravdu silný zážitek. (HBO Max)

Devadesátky

Šestidílná minisérie od tvůrců Případů 1. oddělení popisující vyšetřování klíčových případů první poloviny devadesátých let. Na několika dobových případech ukazuje atmosféru doby, kdy kriminalita vyskočila do nečekaných výšin. (Česká televize)

Lakers: Vzestup dynastie

Drama ze sportovního prostředí se vrací do osmdesátých let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, který se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj. (HBO Max)

Odloučení

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Peacemaker

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Pluk mizerů

Seriál vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak povstalci britské armády vytvořili v severoafrické poušti během nejtemnějších dnů druhé světové války nejelitnější speciální jednotku na světě. Od Stevena Knighta. (HBO Max)

Podezření

Po záhadné smrti v nemocnici se ze zdravotní sestry Hany stává první podezřelá. Kam až sahá presumpce neviny? Jak jednoduché je soudit věci podle toho, jak vypadají v našich očích, a ne podle toho, jaké opravdu jsou? (Česká televize)

The Offer

Dosud nezveřejněné zážitky oscarového producenta Ala Ruddyho z natáčení kultovního filmu Kmotr z roku 1972, který Francis Ford Coppola režíroval a adaptoval společně s Mariem Puzem. Nejlepší seriály loni vznikly u Paramountu, který ještě do Česka nedorazil. (Paramount+)

Tulsa King

Legendární mafián je postaven před úkol znovu usadit svou italskou mafiánskou rodinu do modernizovaného, přímočarého města Tulsa. Tam se setkává s překvapivými a nic netušícími postavami, které ho sledují na jeho netradiční cestě k moci. Taylor Sheridan a Sylvester Stallone. Potřebujete vědět víc? (Paramount+)

Volavka

Inspirováno skutečnými událostmi. Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. (Apple TV+)

Pokračuj na Nejlepší seriálu z roku 2022, které vydal Netflix