10 nejlepších Netflix seriálů roku 2022

Foto: Wednesday, Dahmer, Advokát (vše Netflix)

V roce 2022 bodoval seriálový tvůrce Ryan Murphy, který pro Netflix natočil nejen děsivého Dahmera s bezkonkurenčním Evanem Petersem, ale také napínavé drama Vidím vás, rovněž inspirované skutečnou událostí. Netflix v loňském roce uvedl také velmi populární Wednesday od Tima Burtona, švédský Playlist, který se postaral o hotovou senzaci nebo jihokorejské série, které by rozhodně neměly zůstat bez povšimnutí – komediální drama Výjimečná právnička U Jong-u a fantasy Zítra je taky den. Do žebříčku nebyla zahrnuta žádná seriálová pokračování (pouze novinky).

Cyberpunk: Edgerunners

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. Anime ze světa stejnojmenné videohry.

Vidím vás

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. Děsivé drama od Ryana Murphyho inspirované skutečností.

Výjimečná právnička U Jong-u

Geniální právnička U Jong-u právě nastoupila do špičkové právnické firmy, a i když má poruchu autistického spektra, nebojí se žádné výzvy v soudní síni ani v životě. Jihokorejský seriál, ve kterém Eun-bin Park předvádí herecký koncert.

Velká voda

Na Vratislav se v roce 1997 valí ničivá povodeň a radní nemají moc času. Společně s vědci musí jednat a každé jejich rozhodnutí může mít obrovské důsledky. V hlavních rolích napínavého polského seriálu Agnieszka Żulewska a Tomasz Schuchardt.

Lea má 7 životů

Lea objeví mrtvolu mladého muže, a když se pak sedmkrát probudí v 90. letech v těle různých lidí, pokusí se přijít jeho záhadné smrti na kloub a zachránit ho. Seriál o cestování časem z francouzské produkce.

Zítra je taky den

Muž, ze kterého se po nehodě stal napůl člověk a napůl duch, se v podsvětí ocitne mezi posly smrti a začne v jejich službách vyrážet na zvláštní mise. Adaptace stejnojmenného webtoonu, jihokorejská produkce.

Advokát

Mickey Haller z LA skončil po nehodě na druhé koleji. Rozjetou právnickou kariéru mu ale má zachránit nový případ vraždy, který řeší ze svého nepřehlédnutelného lincolnu. Seriál od držitele Emmy Davida E. Kelleyho s Manuelem Garcia-Rulfem v hlavní roli. Podle románů od Michaela Connellyho.

Wednesday

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. Rozkošně temný seriál od tvůrců Smallville v režii Tima Burtona s Jennou Ortegou v hlavní roli.

The Playlist

Fiktivní příběh o švédském podnikateli v moderních technologiích, který s partnery vymyslí legální streamovací platformu a převrátí tím hudební průmysl vzhůru nohama. Výborná švédská minisérie od tvůrců Vánoce u našich.

Dahmer

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? Bezkonkurenční Evan Peters v hlavní roli sériového vraha, od tvůrce Ryana Murphyho.