10 super seriálů tohoto roku (nejen z Netflixu), které možná neznáte

Foto: Medvěd (FX), Médium (Prime Video), Ďáblova hodina (Prime Video)

Netflix v tomto roce opět uvedl obdivuhodnou porci seriálových novinek (a ještě několik dalších bude mít premiéru), některé z nich dokonce trhaly rekordy ve sledovanosti. Pak jsou tu ale tituly, které jste mohli snadno přehlédnout, protože jejich propagace byla žalostná. Jde třeba o anime z produkce Netflixu Cyberpunk: Edgerunners odehrávající se ve světě jako stejnojmenná videohra, kulinářský Medvěd, který byl uveden na Disney+, sci-fi Médium od Jonathana Nolana s Chloë Moretz nebo Podezření, které bylo možno vidět na obrazovkách České televize případně její službě Ivysílání.

Cyberpunk: Edgerunners

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. Anime ze světa stejnojmenné videohry. (Netflix)

Ďáblova hodina

Lucy se probouzí každou noc přesně ve 3.33. V jejím životě už dlouho nic nedává smysl. Ale odpovědi leží někde na konci série brutálních vražd. Peter Capaldi v seriálovém thrilleru, jehož finále patří k tomu nejlepšímu, co letos bylo možné vidět. (Prime Video)

Lakers: Vzestup dynastie

Drama ze sportovního prostředí se vrací do osmdesátých let minulého století a zachycuje profesní i osobní život legendárního basketbalového týmu Los Angeles Lakers, který se stal symbolem své doby na hřišti i mimo něj. (HBO Max)

Medvěd

Mladý šéfkuchař se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem. (Disney+)

Médium

Mladá žena z malého appalačského městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování… ale zde na ni čeká překvapení. (Prime Video)

Odloučení

Mark šéfuje týmu zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní a mimopracovní paměť. Po setkání s kolegou z práce v osobním životě se vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. (Apple TV+)

Pluk mizerů

Seriál vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak povstalci britské armády vytvořili v severoafrické poušti během nejtemnějších dnů druhé světové války nejelitnější speciální jednotku na světě. Od Stevena Knighta.  (HBO Max)

Podezření

Po záhadné smrti v nemocnici se ze zdravotní sestry Hany stává první podezřelá. Kam až sahá presumpce neviny? Jak jednoduché je soudit věci podle toho, jak vypadají v našich očích, a ne podle toho, jaké opravdu jsou? (iVysílání)

The Playlist

Fiktivní příběh o švédském podnikateli v moderních technologiích, který s partnery vymyslí legální streamovací platformu a převrátí tím hudební průmysl vzhůru nohama. Od tvůrců komediálního seriálového hitu Vánoce u našich. (Netflix)

Volavka

Inspirováno skutečnými událostmi. Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. (Apple TV+)