7 očekávaných zářijových novinek v kinech

Foto: Kde zpívají raci (Sony Pictures), Úsměv (Paramount Pictures), Jan Žižka (Bioscop)

Po letech odkladů přichází do českých kin Jan Žižka režiséra Petra Jákla, ve kterém si titulní postavu zahrál oblíbený americký herec Ben Foster. Kromě největšího českého filmu všech dob dorazí také tuzemský Banger. s Adamem Mišíkem, kterého doprovázejí kladné ohlasy z letošních Karlových Varů. V září v kinech uvidíme ještě horor Úsměv, romantickou komedii Vstupenka do ráje, skvěle obsazený thriller To nic, drahá nebo adaptaci Kde zpívají raci, ve které zazáří talentovaná herečka Daisy Edgar-Jones ze zvráceného snímku Fresh.

Jan Žižka

Film inspirovaný skutečným příběhem jednoho z největších vojevůdců své doby, nikdy neporaženým Janem Žižkou z Trocnova, který se stal díky svým činům legendou. V historickém velkofilmu Petra Jákla se přestaví Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger a mnoho dalších. (8. září)

Krásné bytosti

Čtrnáctiletý Balli je bytostný outsider z rozvrácené rodiny. Marně hledá oporu doma i ve škole, kde je obětí šikany. Vše se mění ve chvíli, kdy potkává skupinku tří problematických teenagerů, kteří ho nečekaně vezmou mezi sebe. (15. září)

Vstupenka do ráje

Když vám dcera, která tráví prázdniny na Bali, oznámí, že se tam zamilovala a bude se vdávat, pravděpodobně skočíte na první letadlo a poletíte jí to rozmluvit. Přesně to se stalo Georgi Clooneymu a Julii Roberts v rolích šokovaných rodičů. (15. září)

To nic, drahá

Psychologický thriller režisérky Olivie Wilde pojednává o Alici, ženě v domácnosti z 50. let, žijící se svým manželem v naoko dokonalém vztahu. Záhy se však Alice začne obávat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. (22. září)

BANGER.

S mladým raperem Alexem se nečekaně rozejde přítelkyně Sára. Podle Alexe existuje jen jediná cesta, jak ji může získat zpět, a to nahrát banger. Honba za slávou a respektem na hudební scéně se přetaví v zoufalý a nebezpečný čin ohrožující desítky mladých lidí na životě.  (22. září)

Úsměv

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv… (29. září)

Kde zpívají raci

Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. (29. září)