15 nejlepších novinek na víkend (nejen) z Netflixu, HBO a Disney+

Foto: She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (Disney), Notre-Dame v plamenech (Pathé Films), Fresh (Hulu)

Na Netflix doputovala pestrá porce nových nebo opětovně přidaných filmů, z nichž jednoznačně doporučujeme Blok 99 s drsným Vincem Vaughnem v netradiční roli, mezi originálními tituly nepřehlédněte další dokument ze série Neslýchané, premiéru měl seriál Ozvěny s Michelle Monaghan. HBO Max přidalo do nabídky španělský Film roku, kultovního Krále komedie Martina Scorseseho, Disney Plus láká na marvelácký seriál She-Hulk, se zpožděním byl uveden i komediální horor Fresh z produkce Hulu. Zajímavé novinky se objevily i mimo tři hlavní služby, O2TV nabízí hraný film Notre-Dame v plamenech nebo výbornou českou podívanou Poslední závod.

Blok 99

Bývalý boxer se živí pašováním drog, ale jeden nepodařený obchod ho dostane za mříže. Nezbývá mu než sáhnout po násilí, aby ochránil svoji ženu a nenarozené dítě. Vince Vaughn ve své nejdrsnější roli. (Netflix)

Film roku

Penélope Cruz se představí jako slavná excentrická režisérka, která dostane za úkol natočit ten zaručeně nejlepší film všech dob. Má neomezený rozpočet a velké umělecké ambice, ovšem jejím nejtěžším úkolem bude zkrotit oba herce v hlavních rolích… (Aerovod, HBO Max)

Fresh

Film sleduje Nou, která se v obchodě seznámí s okouzlujícím Stevem a – protože ji aplikace na seznámení značně frustrují – zkusí to a dá mu svoje číslo. Brzy ale zjistí, že její nový milenec skrýval jisté nevšední choutky. (Disney+)

Král komedie

Foto: 20th Century Fox

Nepříliš úspěšný komik Robert Pupkin zůstává hloubi duše přesvědčen, že se může stát velkou hvězdou. Když jednoho večera zachrání slavného baviče Jerryho Langforda před davem zfanatizovaných fanoušků, domnívá se, že už je konečně blízko svého cíle… (HBO Max)

McCartney 3,2,1 – 1. řada

Producent Rick Rubin natočil výjimečný a podrobný rozhovor s Paulem McCartneym o jeho převratné tvorbě se skupinou The Beatles, proslulém rockovém turné Wings ze 70. let a dosavadních 50 letech sólové kariéry. (Disney+)

Neslýchané: Přítelkyně, která neexistovala

Manti Te’o hrával americký fotbal za tým Notre Dame i v NFL. Když ale vyšlo najevo, že měl přes internet tajný vztah, život i slibná kariéra se mu rozpadly pod rukama. Dvouhodinový dokument ze série Neslýchané. (Netflix)

Notre-Dame v plamenech

Film v neúnavném tempu rekonstruuje události 15. dubna 2019, kdy katedrálu Notre-Dame zachvátily plameny a celý svět toho byl v přímém přenosu svědkem. Spolu s hasiči se vydáváme do míst, která zůstala divákům obrazovek skrytá. (O2TV)

Ozvěny – 1. řada

Jednovaječná dvojčata Leni a Gina se před lety tajně prohodila a předstírají, že jsou ta druhá. Jejich svět se ale zhroutí, když se jedna z nich ztratí. Michelle Monaghan ve dvojroli, tvůrkyní australského seriálu je Vanessa Gazy. (Netflix)

Pět dní v nemocnici Memorial – 1. řada

Založeno na skutečných událostech po hurikánu Katrina. Záplavy, přerušení dodávky elektrického proudu a spalující vedro způsobily, že vyčerpaní pracovníci nemocnice v New Orleans museli činit drastická rozhodnutí. (Apple TV+)

Poslední závod

Historické životopisné drama z prostředí Krkonoš Poslední závod se vrací do roku 1913 a mapuje události kolem závodu, který se stal osudným dvojici Hanč a Vrbata. Zároveň ale také tematizuje postavu Emericha Ratha, na nějž historie zapomněla. (Aerovod, O2TV)

Selena vaří s šéfkuchaři – 3. řada

Umělkyně, herečka, producentka a filantropka Selena Gomez se pouští na neprobádané území: v domácí karanténě vaří chutná jídla a na dálku jí pomáhají různí šéfkuchaři. Originální pořad HBO. (HBO Max)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička – 1. řada

V seriálu od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Stínohra

Jeho manželku, se kterou už nežije, někdo zavraždí, a on má strach, že vrah unikne. Rozhodne se proto vzít spravedlnost do vlastních rukou. A taky odpustit sám sobě. Film Petera Bebjaka, režiséra Trhliny nebo seriálového Chlapa. (Netflix)

Zázrak

Jeptiška se vytratí z kláštera, cesta do města jí ale změní osud úplně jinak, než čekala. Odhodlaný policista se následně snaží vypátrat, co přesně se s dívkou stalo. Jeho činy zpochybňují, zda mu jde skutečně o pravdu – zato mu nabídnou možnost zázraku. (HBO Max)

Z každého konce

Natalie, kterou čekají závěrečné zkoušky na vysoké, si udělá těhotenský text a podle jeho výsledku pak paralelně prožívá dva různé životní příběhy. Co ji čeká a nemine? Lili Reinhart z Riverdale v hlavní roli oddechové komedie. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne