18 nejlepších novinek z Netflixu, HBO Max a Disney+ na víkend

Foto: Zámek a klíč (Netflix), Sherlock (BBC), Původní (CW Television Network)

HBO Max v týdnu nadělovalo převážně nestárnoucí klasiky, do nabídky přidalo například válečný epos Zachraňte vojína Ryana nebo Leoneho kultovku Tenkrát v Americe, za nejčerstvější novinku můžeme brát Festival pana Rifkina (natočil Woody Allen). Netflix uvedl seriálová pokračování – DOTA: Dračí krev, Tenkrát poprvé a Zámek a klíč, filmovou premiérou týdne je Denní směna s Jamiem Foxxem v hlavní roli, za pozornost stojí také dokumentární minisérie Právě jsem zabil tátu. Novinky doputovaly i na Disney+, odkud se hlásí všechny řady Akt X (bohužel bez dabingu) a animovaná minisérie Já jsem Groot.

Akta X – 11 řad

Foto: Fox Network

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Denní směna

Lovec upírů z Los Angeles má týden na to, aby dal dohromady peníze na školné a rovnátka pro svoje dítě. Vydělat si dost pro něj ale může být otázka života a smrti. Akční hororová komedie, ve které si Jamie Foxx zběsile zabojuje po boku Davea Franca. (Netflix)

DOTA: Dračí krev – 3. kniha

Přichází čas, aby odvážní bojovníci porazili houževnatého nepřítele. Přinese ale nejvyšší oběť natrvalo mír do všech světů? Výpravná fantasy podle online hry. Z dílny Ashleyho Millera, který napsal scénář k filmům X-Men: První třída nebo Thor. (Netflix)

Festival pana Rifkina

Filmový kritik Mort Rifkin mluví nejraději o sobě a o starých filmech. Své o tom ví jeho manželka Sue, kterou doprovází na festival v San Sebastiánu. Zatímco Sue tam blíže poznává domýšlivého francouzského režiséra, Mort flirtuje s místní lékařkou… (HBO Max)

Hit-Monkey – 1. řada

Japonský sněžný Opičák se za pomoci ducha amerického zabijáka vydává pomstít tokijskému podsvětí a stává se z něj slavný zabiják zabijáků. Desetidílný animovaný seriál opožděně dostupný i v Česku. (Disney+)

Já jsem Groot – 1. řada

Po událostech z filmu Strážci Galaxie je malý Groot připraven učinit své první krůčky a vylézt z květináče. Pět pětiminutových krátkých filmů o oblíbeném hrdinovi, který toho zrovna moc nenamluví. (Disney+)

Pevnost Apačů v Bronxu

Foto: 20th Century Fox

Bývalý polda bojuje proti zločinu a korupci v jedné z nejnebezpečnějších čtvrtí v New Yorku. V tomto drsném melodramatu o vraždách, přepadeních, drogách, prostituci a celkové nespokojenosti září Paul Newman. (HBO Max)

Právě jsem zabil tátu – minisérie

Anthony Templet zastřelil svého otce a vůbec to nepopírá. Důvody jeho činu jsou ale složité a jejich dosah jde daleko za rámec samotné rodiny. Od režiséra netflixovského dokumentu Ta dívka z fotky. (Netflix)

Půlnoční expres

Foto: Columbia Pictures

Americký student Billy Hayes je poslán do brutálního tureckého vězení za pokus o pašování hašiše z Istanbulu. Pouze jeho vnitřní odvaha a podpora spoluvězně mu dávají sílu uniknout z živoucího pekla. (HBO Max)

Původní – 5 řad

Foto: CW Television Network

V tomhle spin-offu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. Seriál, který se natáčel v letech 2013 až 2018 rozhodně neudělal ostudu původním deníkům. (HBO Max)

Sherlock – 4 řady

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. Jeden z nejlepších detektivních seriálů, v hlavních rolích Benedict Cumberbatch a Martin Freeman. (HBO Max)

Švindlíř

William je bývalý voják, který se stal hazardním hráčem. Jeho monotónní a osamělý život dostane nový náboj, když se seznámí s mladíkem Cirkem, který se chce pomstít… Oscar Isaac v hlavní roli. (HBO Max)

Tenkrát poprvé – 3. řada

Indicko-americká teenagerka zažila traumatický rok. Teď by chtěla hlavně poskočit na žebříčku popularity – jenže kamarádi, rodina ani její pocity jí to vůbec neulehčují. Komediální seriál o dospívání vytvořila Mindy Kaling. (Netflix)

Tenkrát v Americe

Foto: Warner Bros.

Jako kluci si slíbili, že jeden pro druhého zemřou. Jako muži slib dodrželi. Robert De Niro v hlavní roli legendární gangsterské ságy Sergia Leoneho, strhujícím eposu o násilí, moci, vášni a solidaritě… (HBO Max)

Ukázková rodina – 1. řada

Profesor věčně bez peněz omylem okrade kartel. A jak teď má ochránit rodinu, která se mu rozpadá? No, bude se muset dát na pašování drog. Jihokorejský kriminální seriál od režiséra seriálů Hojič nebo Dětský doktor. (Netflix)

Zachraňte vojína Ryana

Foto: Universal Pictures

Když americká vojska zaútočí na pláže v Normandii, tři bratři padnou na bojišti a čtvrtý zmizí za nepřátelskou linií. Osmičlenný oddíl kapitána Millera dostane rozkaz proniknout na Němci okupované území a přivést chlapce domů. (HBO Max)

Zámek a klíč – 3. řada

V napínavém posledním dějství seriálu odhalí rodina Zámkových další kouzla a bude čelit novému démonickému nepříteli, který si pro klíče půjde přes mrtvoly. Seriál se rozloučil posledními osmi epizodami. (Netflix)

Západní křídlo – 7 řad

Foto: NBC

Vydejte se do zákulisí Bílého domu v tomto neotřelém dramatickém seriálu s humorným podtextem, který vytvořili Emmy John Wells, Thomas Schlamme a Aaron Sorkin. První řada byla uvedena v roce 1999. (HBO Max)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne