13 výborných novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Samaritán (Prime Video), Rok draka (HBO Max), Kariéra na spadnutí (Netflix)

Poslední víkend letních prázdnin se ponese ve znamení zřejmě nejlepšího filmu tohoto roku Top Gunu: Maverick, který konečně zamířil na videotéku iTunes s českými titulky, na stejném místě najdeme také neméně skvělou podívanou Elvis od režiséra Baze Luhrmanna. Kvalitní novinky ale naděloval také Netflix, odkud se hlásí dramatická seriálová novinka Kariéra na spadnutí a dokument o jednom z nejlepších portugalských fotbalistů všech dob Luís Figo: Přestup století. Vyložená nuda není ani HBO Max, kam doputovala první epizoda Rodu draka, prequelu Hry o trůny.

Ali

Americký boxer Muhammad Ali (1942–2016) bývá někdy označován za největšího sportovce minulého století. Ve světě sportu proslul jako osobnost s neochvějným sebevědomím a vírou v sebe sama. Will Smith nominovaný na Oscara. (HBO Max)

Drive My Car

Když vám nečekaná tragédie rozkolísá svět, uvítáte jakýkoliv pevný bod. Divadelní režisér Kafuku, zvyklý každý den řídit své auto, si proto zoufá, když mu v divadle proti jeho vůli přidělí osobního řidiče. Nečekaný souputník má ale i světlé stránky. (Aerovod)

Elvis

Film Baze Luhrmanna Elvis o životě a hudbě Elvise Presleyho (Austin Butler) z pohledu jeho komplikovaného vztahu s tajemným manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem (Tom Hanks). Filmový hit, který šel do kin teprve v červnu. (iTunes)

Kariéra na spadnutí – 1. řada

Ingrid Yunová by v elitní newyorské advokátní kanceláři ráda povýšila, ale zároveň dodržela svoje zásady. Přitom řeší milostný život, přátele i očekávání svojí rodiny. Dramatický seriál označován za to nejlepší z Netflixu od Advokáta. (Netflix)

Luís Figo: Přestup století

Vynikající fotbalista Luís Figo kdysi způsobil nevídané pozdvižení. Dokument o jednom z nejkontroverznějších přestupů v historii fotbalu. Od režisérů fotbalového dokumentu Pelé z minulého roku. (Netflix)

Místo u moře

Po smrti svého staršího bratra se Lee (Casey Affleck) vrací do rodného města v Nové Anglii, aby se postaral o dospívajícího synovce Patricka. Je nucen vypořádat se s minulostí, která ho oddělila od manželky Randi i od komunity, kde se narodil a vyrostl. (HBO Max)

Poslední závod

Historické životopisné drama z prostředí Krkonoš Poslední závod se vrací do roku 1913 a mapuje události kolem závodu, který se stal osudným dvojici Hanč a Vrbata. Zároveň ale také tematizuje postavu Emericha Ratha, na nějž historie zapomněla. (Aerovod)

Rod draka – 1. řada

V prequelové sérii je dynastie Targaryenů na absolutním vrcholu své moci a pod svou nadvládou má více než 15 draků. Jejich pomalý pád začíná téměř 193 let před událostmi Hry o trůny, když král Viserys Targaryen poruší staletou tradici a jmenuje svou dceru Rhaenyru dědičkou Železného trůnu. (HBO Max)

Samaritán

Třináctiletý Sam Cleary má podezření, že jeho záhadný samotářský soused pan Smith je ve skutečnosti legendární mstitel Samaritán, který byl před dvaceti lety prohlášen za mrtvého. Sylvester Stallone v hlavní roli. (Prime Video)

See – 3. řada

Ve vzdálené budoucnosti vyhladil virus značnou část lidstva a těm, co přežili, vzal zrak. Tato společnost musela najít nový způsob, jak spolupracovat, stavět, lovit a přežít. To vše se ale změní, když se narodí dvojčata s mýtickou schopností vidět. (Apple TV+)

Sherlock: Přízračná nevěsta

Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. (HBO Max)

Soused

Během zdánlivě náhodného setkání je filmová hvězda Daniel konfrontována sousedem Brunem, jednou z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína. Ví o Danielovi všechno – a chce se pomstít… Režijní debut Daniela Brühla. (HBO Max)

Top Gun: Maverick

Po více než třiceti letech služby jako jeden z nejlepších letců námořnictva je Pete Mitchell tam, kam patří, posouvá hranice možností jako odvážný zkušební pilot a vyhýbá se povýšení v hodnosti, které by ho uzemnilo. Adept na film roku. (iTunes)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne