Black Panther: Wakanda nechť žije: První trailer

Foto: Marvel

Mimo jiné novinky, nejen ze světa Marvelu, přinesl letošní Comic-Con i první trailer k velmi očekávanému a odkládanému filmu Black Panther: Wakanda nechť žije. Tento trailer není nabytý pouze známými a novými postavami či skvělou hudbou ale především i emocemi.

Trailer totiž naznačuje, že nepůjde pouze o akci, vtipy či ustavování nových postav v MCU. V mnohých ohledech půjde i o rozloučení s nečekaně zesnulým Chadwickem Bosemanem, jež ztvárnil Black Panthera. S ním umřela i postava T’Chally a do vibraniového brnění se patrně dostane jeho sestra Shuri (Letitia Wright).

Současně jde také o snímek, který ukončí dosavadní čtvrtou fázi MCU. V jistém smyslu tak má fungovat jako konec i začátek další etapy tzv. Multiverse ságy, jež se pomalu rozjíždí napříč vícero filmy a seriály na Disney+.

Zápletka druhého Black Panthera se má opírat i o vzdor Wakanďanů, jež se snaží ochránit svou zemi, kulturu a bohatství před jinými silami. Těmi jsou i Atlanťané, kteří se v MCU představí poprvé. Mezi ně patří i Namor (Tenoch Huerta), jehož sílu nám trailer krátce ukazuje. V něm se na okamžik objeví i Riri Williams (Dominique Thorne), respektive budoucí Ironheart.

V Marvel komiksech je Namor známý jako první mutant. Je proto pravděpodobné, že se ve filmu budou dále rozvíjet příběhové linky okolo mutantů. Na mutanty se v MCU konkrétněji narazilo ne zase tak dávno – prvním případem byl Profesor Xavier ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Mnohem konkrétnější zmínku, jež platí pro Zemi 616, přinesl seriál Ms. Marvel. Ve finální epizodě bylo totiž odhaleno, že genetický materiál hlavní hrdinky Kamaly Khan obsahuje mutaci.

Režisérem a spoluscenáristou druhého dílu je Ryan Coogler, jenž natočil i předchozí film. Kromě zmíněné Letitii Wright a Tenocha Huerty si ve filmu zahraje i Angela Bassett opět královnu Ramondu. Také se do role Everetta Rosse navratí Martin Freeman.

Black Panther: Wakanda nechť žije má premiéru 10. listopadu 2022.

Foto: Marvel