Nejlepší filmy Chadwicka Bosemana

nejlepší filmy chadwick boseman

Americký herec Chadwick Boseman známý z komiksových filmů od Marvelu, zemřel po letitém boji s rakovinou. Připomeňme si nejlepší filmy tohoto skvělého herce, který opustil tento svět v pouhých 43 letech.

21 Bridges

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Mladý Andre Davis se účastní pohřbu svého otce, policejního důstojníka, který byl zavražděn. O devatenáct let později se Andre stává úspěšným policistou v New Yorku. Jednoho dne je přizvaný k vyšetřování hromadné vraždy policistů. Pachatele musí najít co nejdříve nebo navždy zmizí. Proto se rozhodne uzavřít všechny mosty vedoucí z Manhattanu. Skvělá žánrová jednohubka s drsným Chadwickem Bosemanem.

42

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Po dlouhém čase film podle skutečnosti, který za to stojí a nesnaží se jen levně vyždímat z člověka emoce. Místo toho, aby si vymýšlel nějakou dramatickou linku, je film skutečným vyprávěním o prvním černochovi v bělošském baseballovém týmu. Sledujeme mnoho životních epizodek poskládaných do celku. USA v letech 1946 jsou dechberoucí a (jako v mnoha podobných filmech o sportu) jde hlavně o čistou lásku ke hře a ta přece překonává všechny psané i nepsané hranice. Herecké výkony solidní, Harrisona Forda bych pod tou vrstvou makeupu ani nepoznal.

Avengers, Captain America: Občanská válka

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Chadwick Boseman se objevil v první marvelovce v roce 2016 ve snímku Captain America: Občanská válka. Jeho role byla poměrně velká a z Chadwicka Bosemana jako Black Panthera hned udělala hvězdu. Black Panther se nadále objevil ve vedlejších rolích dvoudílných Avengers, ale to až po vlastním filmu z roku 2018. Filmy Avengers: Infinity War a Endgem s Občanskou válkou patří k tomu nejlepšímu, co Marvel k tomuto dni vyprodukoval.

Black Panther

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Tragédie přiměje mladého prince T´Challu, aby se ujal trůnu ve Wakandě. Čelí však těžké zkoušce, která ohrozí nejen jeho zemi, ale i celý svět. Postaven proti vlastní rodině, musí nový král shromáždit spojence a využít naplno sílu Black Panthera, aby porazil nepřátele a přijal svou roli Avengera. Chadwick Boseman nás poprvé provedl Wakandou a filmem, který se kladnějšího přijetí dočkal spíše v Americe. Popravdě jedna z nejslabších marvelovek.

Get On Up – Příběh Jamese Browna

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

James Brown (Chadwick Boseman) byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami.

Marshall

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Soudní drama podle skutečné události sleduje jeden z prvních případů Thurgooda Marshalla (Chadwick Boseman), muže, jenž byl historicky prvním Afroameričanem, který se stal soudcem Nejvyššího soudu. Marshall se spolu s místním právníkem Samem Friedmanem (Josh Gad) ujímá případu černošského řidiče (Sterling K. Brown) obviněného ze znásilnění bělošky (Kate Hudson). Oba právníci se musejí vypořádat nejen s téměř prohraným případem, ale také s velmi nepřátelským prostředím.

The Express

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

První filmový zářez Chadwicka Bosemana. Sportovní drama podle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech. Ernie Davis se stal prvním afroameričanem, který získal Heismanovu trofej. Výborný film, ale role Chadwicka Bosemana opravdu malá.

Velký draft

Nejlepší filmy Chadwick Boseman

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. V jedné z hlavních rolí i Chadwick Boseman jako talentovaný fotbalista, o které se zajímá právě manažer v podání Kevina Costnera. Jeden z mnoha sportovních (a dobrých) filmů, ve kterých se objevuje tento afroamerický herec.