10 skvělých filmů na Netflixu v češtině, o kterých možná nevíte

Foto: Asterix: Sídliště bohů (SND), Noe (Paramount Pictures), Tomb Raider (Warner Bros.)

Netflix naservíroval v českém znění německý dokument Gladbeck: Únos rukojmích pojednávající o ozbrojené loupeži z roku 1988, francouzskou komedii Zásek odehrávající se během covidového lockdownu nebo basketbalové drama s Adamem Sandlerem Životní trefa. Český dabing mají v nabídce i velkolepé filmy jako Noe (režie Darren Aronofsky), REVENANT Zmrtvýchvstání s oscarovým DiCapriem nebo nejnovější Tomb Raider, ve kterém zazářila Alicia Vikander.

Apollo 10 1/2: Dítě kosmického věku

Houston v Texasu, rok 1969. Triumfální přistání prvních lidí na Měsíci znovu ožívá v příběhu kluka, co si vysnil vlastní vesmírné dobrodružství. Vesmírné dobrodružství, které Richard Linklater (Chlapectví) nominovaný na Oscara natočil podle zážitků z dětství.

Asterix: Sídliště bohů

Maličký komiksový hrdina Asterix a jeho přerostlý parťák Obelix se v tomhle animovaném filmu pokusí ubránit svoji galskou vísku před vpádem Římanů. Nejlepší novodobý animák Asterixe a Obelixe natočili Alexandre Astier a Louis Clichy.

Gladbeck: Únos rukojmích

Je srpen roku 1988 a dva ozbrojení bankovní lupiči drží německou policii 54 hodin v šachu při dramatu s rukojmími, které skončí přestřelkou. Konečný účet – tři mrtví. Dokument poskládaný z autentických videozáznamů skutečného zločinu. Natočil držitel Německé televizní ceny Volker Heise.

Noe

Tahle ambiciózní adaptace příběhu Noeho znázorňuje vize, které ho podnítily k hrozivému proroctví apokalypsy a postavení archy. Russell Crowe a Jennifer Connelly spolu hrají v novém pojetí Noemovy archy režiséra Darrena Aronofskyho.

REVENANT Zmrtvýchvstání

Ve dvacátých letech 19. století se lovec kožešin snaží přežít, aby se pomstil nemilosrdnému žoldákovi, který ho těžce zraněného u řeky Missouri ponechal svému osudu. Tahle sága o pomstě byla nominována na 12 Cen Akademie. Získala tři včetně ceny pro nejlepšího herce Leonarda DiCapria.

Space Jam

Bugs Bunny a jeho kamarádi přemluví Michaela Jordana, aby se vrátil k basketbalu a svedl na palubovce bitvu o jejich svobodu s obludnými mimozemšťany. Kasovní trhák, který se vyšplhal na první místo v žebříčku návštěvnosti. Michael Jordan prostě umí nejenom na palubovce!

Tomb Raider

Sedm let potom, co její zámožný otec záhadně zmizel, vyráží Lara Croftová zjistit, jaký ho potkal osud – po stopách, které jí zanechal. Nová verze známého akčňáku, ve kterém se role chytré a odvážné legendy z videoher chopila oscarová Alicia Vikander.

Zásek

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. Milá francouzská komedie pojednává o životě během covidu.

Ztracené město Z

Na počátku 20. století britského badatele Percyho Fawcetta zachvátí posedlost najít v amazonské džungli bájnou starověkou civilizaci. James Gray (Ad Astra) obsadil do hlavních rolí Charlieho Hunnama a Roberta Pattinsona.

Životní trefa

Basketbalový skaut je na dně. Pak ale ve Španělsku narazí na výjimečného hráče a rozhodne se všem ukázat, že na NBA má nejen jeho objev, ale pořád ještě i on sám. Adam Sandler v jednom z nejlepších Netflix filmů tohoto roku.