12 skvělých novinek na víkend (nejen) z Netflixu a Disney+

Foto: For All Mankind (Apple TV+), Spiderhead (Netflix), Ms. Marvel (Disney+)

Disney plus se zapojilo do streamovací války v Česku a na Slovensku, a v dnešních tipech na víkend jednoznačně vládne. Dohromady přinášíme hned šestadvacet doporučení právě z nové platformy, samozřejmě nechybí ani horké novinky z Netflixu a HBO Max. Na první jmenovaný stream doputoval film týdne – sci-fi Spiderhead od režiséra nového Top Guna, na Netflix se navíc vrátil Nespoutaný Django z dílny Quentina Tarantina nebo vizuálně podmanivý sequel Blade Runner 2049. HBO Max uvedlo starší kousek Před úsvitem nebo zajímavý dokument Tajný život stromů. Velké novinky hlásí také Prime Video a Apple TV+.

16 očekávaných seriálů z Disney+

Foto: Loki (Marvel), Obi-Wan Kenobi (Star Wars), Pam a Tommy (Star)

Služba Disney+ konečně odstartovala v Česku a napjatým divákům přinesla očekávané seriály z produkcí Marvel, Star Wars a sekce Star. Nechybí tak nejnovější tituly jako Ms. Marvel, Absťák s Michaelem Keatonem nebo Obi-Wan Kenobi. Kompletní přehled zde.

10 filmových novinek na Disney+

Foto: Smrt na Nilu (20th Century Studios), Poslední souboj (20th Century Studios), Encanto (Walt Disney)

V nabídce Disney+ najdeme ďábelskou Cruellu, animáky Encanto, Luca a Proměna, historický Poslední souboj, Smrt na Nilu s Herculem Poirotem nebo Spielbergův muzikál West Side Story. Kompletní přehled zde.

Banda – 3. řada

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Takže když The Boys dozví o záhadné Anti-Superhrdinské zbrani, čeká je k setkání se Sedmičkou a rozpoutání války. (Prime Video)

Blade Runner 2049

Obsah skrytého hrobu upoutá pozornost průmyslového titána a důstojníka K, blade runnera z LAPD, který se snaží najít ztracenou legendu. Toto pokračování legendárního filmu Blade Runner získalo Oscara za vizuální efekty. (Netflix)

For All Mankind – 3. řada

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Láska a anarchie – 2. řada

Vdaná konzultantka a mladý ajťák rozjedou flirtovací hru, která zpochybňuje společenské normy – a nakonec obrátí jejich životy vzhůru nohama. Pokračování seriálového hitu ze Švédska. (16. června)

Nespoutaný Django

V doprovodu německého lovce odměn jede propuštěný otrok Django přes celé Státy, aby osvobodil svoji ženu z rukou sadistického plantážníka. Quentin Tarantino i Christoph Waltz získali za tuhle drsnou variaci na spaghetti western Oscara. (Netflix)

Před úsvitem

Ethan Hawke a Julie Delpy září v hlavních rolích dvou mladých lidí, kteří se potkají ve vlaku. I když se za pár hodin budou muset rozloučit, dvěma spřízněným duším se před půlnocí může stát cokoli. První díl oceňované trilogie. (HBO Max)

Síť klamu – 1. řada

Spiknutí, podvody, násilí i vraždy. Začne to sice na webu, ale rychle se z toho může stát nepříjemná realita. Internet prostě nezná hranic a následky bývají nedozírné. Od režiséra Zlomových okamžiků a Utrpení Gabriela Fernandeze. (Netflix)

Smrt ve tmě a Smrt ve tmě 2

Je slepý a bohatý – dokonalý objekt loupeže. Karta se ale obrátí, když tři náctiletí zloději zjistí, že se ocitli uprostřed smrtící hry na kočku a myš. Svěží vítr v žánru hororu. (HBO Max)

Spiderhead

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. Druhý letošní film režiséra Josepha Kosinskiho, který nás v květnu ohromil novým Top Gunem. Očekávání tudíž nemalá. (17. června)

Tajný život stromů

Umí stromy mluvit? Mají paměť a vedou společenský život? Známý lesník z oblasti Wershofenu a autor bestsellerů Peter Wohlleben odpovídá na všechny tyto otázky a nechává nás nahlédnout do tajemného světa lesa. (HBO Max)