16 velkolepých seriálů z Disney+, které jsou konečně tady

Foto: Loki (Marvel), Obi-Wan Kenobi (Star Wars), Pam a Tommy (Star)

Služba Disney+ konečně odstartovala v Česku a napjatým divákům přinesla očekávané seriály z produkcí Marvel, Star Wars a sekce Star. V nepřeberné nabídce tak nechybí tituly jako superhrdinské WandaVision a Loki, žhavý seriál podle skutečné události Pam a Tommy nebo horká novinka v podobě Star Wars série Obi-Wan Kenobi. Disney+ nabízí všech šestnáct titulů s českým dabingem, případně v originálním znění a titulky.

sekce Marvel

Foto: Disney+

WandaVision

Příběh je zasazen do doby po událostech z filmu Avengers: Endgame. Wanda Maximoff a Vision žijí ideální život na předměstí Westview, kde se snaží skrývat své schopnosti. Ruku v ruce se vstupem do nové dekády televizních veteránů začne pár mít podezření, že věci nejsou takové, jaké se na první pohled můžou zdát.

Falcon a Winter Soldier

Dva hrdinové, kteří se poznali v závěrečných momentech filmu Avengers: Endgame, spojí síly a vydají se za dobrodružstvím po celém světě. Společná cesta prověří jejich schopnosti i jejich vzájemnou trpělivost. Natáčelo se i v České republice.

Loki

V novém seriálu od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. Jeden z nejlepších seriálů, jakým Marvel doposud disponuje.

Co kdyby…?

První animovaný seriál studia Marvel nečekaným způsobem převrací naruby scénáře filmového vesmíru studia Marvel a převypravuje slavné události z oblíbených filmů. Seriál se soustředí na nejslavnější hrdiny univerza studia Marvel, jimž mnohdy propůjčily hlasy tytéž hvězdy, které můžeme vidět v hraných filmech.

Hawkeye

Nový původní seriál, který se odehrává v post-apokalyptickém New Yorku. Zde má bývalý Avenger Clint Barton alias Hawkeye zdánlivě jednoduchý úkol: vrátit se na Vánoce ke své rodině. Ale když se vynoří hrozba z jeho minulosti, Hawkeye je nucen spojit své síly s Kate Bishopovou.

Moon Knight

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem.

Ms. Marvel

Původní seriál, který sleduje příhody Kamaly Khanové, náctileté americké muslimky vyrůstající v Jersey City. Je to zapálená pařanka a spisovatelka fan-fiction, která má přebujelou fantazii – obzvláště ve spojení s Captain Marvel.

sekce Star

Foto: Disney+

Absťák

Příběh o tom, jak jedna společnost spustila nejhorší drogovou epidemii v americké historii. Nahlédněte do epicentra amerického boje se závislostí na opioidech, od otřesené těžební komunity ve Virginii, přes chodby DEA až po opulentnost „jednoprocentního“ Big Pharma Manhattan.

Jen vraždy v budově

Seriál pojednává o třech cizích lidech, kteří sdílejí posedlost skutečnými zločiny a do jednoho se zapletou, když vyšetřují záhadnou smrt souseda v jejich newyorském činžovním domě.

Kauza Theranos

Příběh záhadné absolventky Stanfordovy univerzity, která založila společnost Theranos zabývající se lékařskými testy. Mýtus, který byl kdysi opěvován jako Steve Jobs pro novou technologickou generaci, se rozpadl, když vyšlo najevo, že žádná z technologií ve skutečnosti nefunguje.

Pam a Tommy

Seriál sleduje příběh vztahu Pamely Anderson a Tommyho Leeho. Vrací se k jejich bouřlivému románku, který začal tím, že se vzali v roce 1995 poté, co se znali pouhých 96 hodin. Aby toho nebylo málo, na internet uniklo jejich erotické video, které tehdy obletělo celý svět.

sekce Star Wars

Foto: Disney+

Mandalorian

Po pádu Galaktického impéria putuje osamělý nájemný lovec galaxií plnou bezpráví. Mandalorian je první hraný seriál ze světa Star Wars, který sleduje mandalorianského námezdního lovce Din Djarina.

Star Wars: Vadná várka

Vadná várka se musí protloukat v rychle se měnící galaxii. Animovaný Star Wars seriál, který se odehrává bezprostředně po klonových válkách. V tomto roce bude uvedena druhá řada čítající hned šestnáct nových epizod.

Star Wars: Vize

Star Wars: Vize jsou antologií animovaných krátkých filmů, které vznikly jako pocta Star Wars, tak jak je vidí ti nejlepší světoví tvůrci anime a vypravěči. Celkem bylo uvedeno devět epizod.

Boba Fett: Zákon podsvětí

Boba Fett, který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand. Do role se vrátit Temuera Morrison, který se objevil již v Epizodě II.

Obi-Wan Kenobi

Za nadvlády Galaktického impéria se bývalý mistr Jedi Obi-Wan Kenobi vydává na klíčovou misi. Kenobi se musí utkat s bývalými spojenci, ze kterých se stali protivníci, a čelit zlovolnému Impériu.