10 nových filmů na Disney+, které si pustit hned na začátku

Foto: Smrt na Nilu (20th Century Studios), Poslední souboj (20th Century Studios), Encanto (Walt Disney)

Den D je tady. Disney spustil svou streamovací službu v Česku a na Slovensku a nejen fanoušci Marvelu a Star Wars mají o zábavu v následujících týdnech a měsících postaráno. Co si ale na Disney+ pustit hned na samotném začátku? Zcela jistě nejnovější filmové hity. Mezi těmi najdeme ďábelskou Cruellu, animáky Encanto, Luca a Proměna, historický Poslední souboj, Smrt na Nilu s Herculem Poirotem nebo Spielbergův muzikál West Side Story. Celkem jsme vybrali desítku filmových titulů, kterou byste si neměli nechat ujít hned první den na Disney plus.

Cruella

Film se odehrává v době londýnské punckrockové revoluce 70. let a sleduje vzpurné počátky nechvalně proslulé módní darebačky, Cruelly de Vil. V hlavní roli září Emma Stone, film natočil režisér Craig Gillespie (Já, Tonya).

Encanto

Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Každé dítě v rodině má jedinečný dar, až na Mirabel.

Expedice: Džungle

Film inspirovaný slavnou atrakcí v zábavním parku Disneyland, je dobrodružnou výpravou do amazonské džungle, ve které se představí Dwayne Johnson jako charismatický kapitán lodi a Emily Blunt jako odvážná průzkumnice na své misi.

Free Guy

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. Hit z roku 2021 natočil Shawn Levy.

Kingsman: První mise

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Prequel úspěšné špiónské série z dílny Matthewa Vaughna.

Luca

Snímek odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny. Se svým nejlepším kamarádem jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa.

Poslední souboj

Příběh se odehrává ve Francii 14. století a je o posledním, oficiálním, Francií posvěceném duelu mezi dvěma muži. Jean de Carrouges a Jacques Le Gris jsou přátelé, ze kterých se stanou rivalové. Top film z minulého roku.

Proměna

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka.

Rychlá rota

Od zrušení jejich úspěšného televizního seriálu uplynulo už několik desetiletí a Chip, který pracuje jako pojišťovací agent, se přizpůsobil nudnému stereotypnímu životu. Dale se nechal vylepšit počítačovou animací a jezdí po nostalgických srazech, kde se zoufale snaží znovu oživit své slavné časy.

Smrt na Nilu

Film, jehož předlohou je slavný detektivní román Agathy Christie z roku 1937, je odvážným tajemným thrillerem režiséra Kennetha Branagha o emocionálním chaosu a smrtících následcích vyvolaných milostnou posedlostí.

West Side Story

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. Remake slavného muzikálu natočil Steven Spielberg.