Rychle a zběsile 10 je bez režiséra, Justin Lin končí

Foto: Universal Pictures

Režisér Justin Lin oznámil, že již nebude režírovat desátý díl Rychle a zběsile, který se ke všemu začal natáčet již minulý týden. Je celý projekt v ohrožení?

Justin Lin zveřejnil prohlášení na sociálních sítích, ve kterém zní: „S podporou společnosti Universal Pictures jsem učinil těžké rozhodnutí a odstupuji z pozice režiséra Rychle a zběsile 10, ale zároveň zůstávám u projektu jako producent. Jako dítě asijských přistěhovalců jsem velice hrdý na to, že jsem pomohl vybudovat nejrozmanitější franšízu v dějinách filmu. Navždy budu vděčným hercům, štábu a studiu za jejich podporu a za to, že mne přijali do rodiny Rychle a zběsile.“

Podle všeho jsou za odchodem režiséra tvůrčí neshody. Nebylo by to ovšem poprvé, kdy se Vin Diesel utrhl ze řetězu a doplatil na to režisér. Nejvíce problémů s hercem a producentem v jedné roli měl prý hororový mistr James Wan (Saw, V zajetí démonů, Insidious, Aquaman), který dostal na starost sedmý díl a ten nadcházející odmítl natáčet, právě po neshodách s Vinem Dieselem.

Čtěte také: Rychle a zběsile 10: Hlásí Gisele návrat mezi živé?

Mezi zatím potvrzené obsazení patří Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Chris „Ludacris“ Bridges, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanule, Sung Kang, Charlize Theron, Brie Larson, Daniela Melchior a Jason Momoa. Údajně by se mělo vrátit trio – Jason Statham, Luke Evans a Helen Mirren. A v neposlední řadě se spekuluje, že by zesnulého Paula Walkera měl ztotožnit jeden z jeho bratrů.

Otázka zůstává, koho teď studio narychlo zlanaří a kdo se ujme režie. Snímek měl naplánovanou premiéru na 18. 5. 2023.

Foto: Universal Pictures