Rychle a zběsile 10: Hlásí Gisele návrat mezi živé?

Foto: Universal Pictures

Gisele v podání Gal Gadot v sérii Rychle a zběsile údajně zemřela, ale existuje velká šance, že se naplní fanouškovská teorie o jejím případném návratu.

Díky své náklonnosti k autům se Gisele rychle stala významnou postavou u této ságy. Naposledy se objevila Rychle a zběsile 6, kde se obětovala pro záchranu Hana během bitvy na téměř nekonečné letištní ranveji. Navzdory obrovskému kasovnímu úspěchu se Gal následně stala ještě větší hvězdou jako Wonder Woman, a tak se zdálo, že jakékoli další účinkování v této sérii je vyloučeno. Je však důvod se domnívat, že tomu tak již nemusí být, protože nadcházející dvoudílné finále Rychle a zběsile 10 a 11, chce nesmírně populární ságu uzavřít ve velkém stylu.

Už v roce 2017 se na Redditu objevila teorie fanoušků, že Gisele i Han ve skutečnosti nejsou mrtví. Tato teorie se v roce 2021 ukázala jako přinejmenším z poloviny přesná, přičemž jsme mohli být v devítce svědky návratem Hana. Dalším faktem je, že záporák z šestého dílu – Owen Shaw (Luke Evans) přežil po pádu na ranveji, při které Gisele zřejmě zahynula. Když se letadlo snažilo vzlétnout, zatížené dvěma auty visícími z jeho křídel, byl Owen ve snaze uniknout vyhozen na ranvej. Trajektorie jeho pádu byla ještě větší než u Gisele, přesto se objevil v úvodu dalšího pokračování na jednotce intenzivní péče. V osmém díle se dokonce vrátil na scénu se svým bratrem Deckardem Shawem (Jason Statham), takže v tomto ohledu by nemusel být pád Gisele fatální.

Foto: Universal Pictures

Ve prospěch Gisele hraje také její vojenský výcvik pro situace, do kterých se Dom a jeho rodina často dostává. Populární teorie na Redditu také poukazuje na to, že Gisele je jako bývalá agentka Mossadu dobře vybavená pro život nebezpečné mise a mohla se celou dobu jen někde skrývat, protože byla přesvědčená, že Han umřel a neměla tak tendenci se vracet ke své minulosti.

Mezi zatím potvrzené herce patří Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Chris „Ludacris“ Bridges, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanule, Sung Kang, Charlize Theron, Brie Larson, Daniela Melchior a Jason Momoa. Údajně by se mělo vrátit trio – Jason Statham a Luke Evans společně s Helen Mirren. A v neposlední řadě se spekuluje, že by zesnulého Paula Walkera měl ztotožnit jeden z jeho bratrů.

Premiéra filmu je naplánována na 18. května 2023.