10 skvělých titulů na HBO Max, o kterých možná nevíte

Foto: Skandál po anglicku (Amazon Studios), Des (Independent Television), Čas (BBC)

Možná jste o nich nikdy neslyšeli a nebo vůbec netušíte, že jsou v nabídce HBO Max. V dnešním výběru nejlepších filmů a seriálů ze streamu HBO nechybí kritiky velebené britské seriály, mistrovské dílo Clinta Eastwooda nebo jeden z nejlepších filmů Jima Carreyho.

Čas – 1 řada

Vězeň sžíraný pocitem viny, dozorce stojící před nemožnou volbou. Jak v tomhle drsném světě přežít? Třídílné drama o trestu a zásadách zkoumá život v současném britském vězeňském systému.

Des – 1 řada

Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Dennis Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů, aniž by byl přistižen. Následně však policie obdržela stížnosti od sousedů, kteří tvrdili, že v kanalizaci našli pozůstatky lidské tkáně a kostí.

Ex Machina

Caleb Smith, šestadvacetiletý programátor, je vybrán k účasti na podivném a fascinujícím experimentu, v jehož rámci musí komunikovat s první skutečnou umělou inteligencí na světě, která je umístěna v těle krásné robotky.

Gran Torino

Někdejší opravář aut a ovdovělý veterán z války v Koreji Walt Kowalski (Clint Eastwood) se rozhodne napravit svého souseda, hmongského dospívajícího chlapce, který se pokusil ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino z roku 1972.

Hlava 22 – 1 řada

Seriál, natočený na motivy románu Josepha Hellera, pojednává o absurditách válečné mašinerie. Soustředí se na kapitána Yossariana, pilota bombardéru amerického letectva za 2. světové války, a jeho velícího důstojníka, plukovníka Cathcarta.

JFK

Neworleanský okresní prokurátor Jim Garrison vyšetřuje atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho v Dallasu v roce 1963. Brzy však pojme podezření, že se v příběhu skrývá více, než bylo zveřejněno.

Klub rváčů

Brad Pitt a Edward Norton hrají hlavní role v provokativním dramatu Davida Finchera o depresivním zaměstnanci a jeho charismatickém příteli, kteří založí nelegální klub rváčů, kde si muži vybíjejí svou frustraci v krvavých zápasech.

Skandál po anglicku – 1 řada

Jsou pozdní 60. léta a předseda liberální strany Jeremy Thorpe (Hugh Grant) má tajemství, které se zoufale snaží utajit. Dokud se kolem ochomýtá jeho užvaněný bývalý milenec Norman Scott (Ben Whishaw),Thorpeova slibná kariéra je v ohrožení.

Svědkyně

V obchodním centru v Teheránu spěchá matka na pomoc starší ženě. Dojde k tragédii, která ženu brutálním způsobem konfrontuje s následky jejích činů.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Joel je šokován zjištěním, že si jeho přítelkyně Clementine nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah, a rozhodne se udělat to samé. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si uvědomí, že ji stále miluje.