Batman a Morbius mají zrušené premiéry v Rusku

Foto: Warner Bros.

S ohledem na události na Ukrajině se společnost Warner Bros. rozhodla zrušit uvedení Batmana v Rusku. Sony a Disney stáhli Morbiuse a Proměnu. Nejspíše to čeká i letošní nejočekávanější marvelovku.

Po verdiktu studia Disney stáhnout své projekty, rozhodlo se studio Warner Bros. definitivně pozastavit uvedení filmu Batman v Rusku, kvůli probíhající invazi na Ukrajině.

V prohlášení studio uvedlo: „S ohledem událostí na Ukrajině, WarnerMedia pozastavují uvedení svého filmu Batman v Rusku. Budeme nadále sledovat situaci, jak se vyvíjí. Doufáme v rychlé a pokojné vyřešení této tragédie.“

Foto: Sony Pictures

Krátce poté se Sony rozhodlo pozastavit veškeré své projekty, včetně připravovaného superhrdinského filmu Morbius, ve kterém hraje Jared Leto. Zástupce studia uvedl: „Vzhledem k probíhající vojenské akci na Ukrajině a následné nejistotě a krizi, pozastavíme naše plánované filmové premiéry v Rusku, včetně připravovaného snímku Morbius. Naše myšlenky a modlitby jsou se všemi, kteří byli zasaženi, a doufáme, že tato krize bude rychle vyřešena.“

S největší pravděpodobností to čeká i nejočekávanější marvelovku roku a to Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství. Především superhrdinské filmy patří v Rusku mezi nejpopulárnější, takže tento krok ze strany studií je zcela logický. „Vzhledem k nevyprovokované invazi na Ukrajině a tragické krizi, pozastavujeme uvedení našich filmů v Rusku, včetně připravované Proměny od Pixaru. Budeme postupovat nadále na základě vyvíjející se situace. Vzhledem k rozsahu uprchlické krize, spolupracujeme s našimi partnery z nevládních organizací na poskytování naléhavé pomoci a další humanitární pomoci uprchlíkům,“ uvedlo Disney ve svém oficiálním prohlášení.