8 výborných filmů o cestování časem na Netflixu a HBO

Foto: Synchronic (Well Go USA Entertainment), Příchozí (Paramount Pictures), Záhadná bouře (Netflix)

Netflix má krátce po uvedení snímku Projekt Adam, rodinného blockbusteru s Ryanem Reynoldsem (Deadpool), ve kterém hlavní hrdina cestuje časem. HBO Max má zase několik dní od svého spuštění. Pojďme si oba streamy společně projít a najít ty nejlepší filmy o cestování časem, které momentálně nabízejí.

Interstellar

Když se náš čas na Zemi začne chýlit ke konci, je skupina výzkumníků pověřena nejdůležitějším posláním v dějinách lidstva – musí se vydat mimo naši sluneční soustavu a pokusit se najít pro lidské pokolení planetu, na které bude moci žít. Velkolepá podívaná režiséra Nolana, ve které cestování časem funguje podle skutečných vědeckých poznatků. (HBO Max)

Na hraně zítřka

Major Cage je vyslán bojovat proti zvláštní mimozemské rase, která útočí na Zemi. Cage zemře už po několika minutách, ale přímý kontakt s vetřelci ho uvrhne do časové smyčky, a on tak prožívá svou první a poslední bitvu pořád dokola. Tom Cruise ve výborném filmu režiséra Douga Limana. (Netflix, HBO Max)

Princezna zakletá v čase

Jestli chce zachránit svoje království, musí princezna porazit mocnou čarodějnici a prolomit kletbu, která ji uvěznila v čase. Jedna z nejlepších novodobých českých pohádek, která skvěle pracuje s časovou smyčkou. Právě probíhají přípravy druhého dílu. (Netflix)

Příchozí

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, je sestaven elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams). Cílem je zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Režisér Denis Villeneuve v nejlepší formě. Cestování časem zde hraje podstatnou úlohu. (HBO Max)

Půlnoc v Paříži

Spisovatel se noc co noc vrací v čase do Paříže 20. let, kde mezi umělci, které obdivuje, nachází lásku i inspiraci. Jeden z nejlepších filmů neúnavného Woodyho Allena po roce 2010. Film si odnesl Oscara za nejlepší scénář. (Netflix)

Synchronic

Dva záchranáři narazí na několik obětí nové drogy se silnými účinky, které zemřely hodně zvláštní smrtí. Co se to tu sakra děje? Originálně pojaté cestování časem, které si na vlastní kůži vyzkouší Anthony Mackie a Jamie Dornan. (Netflix)

Tenet

Protagonistovou nejmocnější zbraní je jediné slovo, tenet. V temném podsvětí mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, která se bude odehrávat mimo reálný čas. Poslední film režiséra Nolana si opět hraje s časem, tentokrát v bondovském duchu. (HBO Max)

Záhadná bouře

Díky chybě v časoprostorovém kontinuu zachrání Vera před 25 lety život jednomu chlapci, ale ztratí kvůli tomu dceru. O ni teď musí bojovat. Ve španělském filmu hraje Álvaro Morte, všem dobře známý jako Profesor z Papírového domu. (Netflix)