10 kultovních filmů z 80. a 90. let na HBO Max

Foto: Statečné srdce (20th Century Fox), Nesmiřitelní (Warner Bros.), Rocky IV (MGM)

HBO Max sice ztratila desítky (údajně snad i stovky) titulů při přechodu z HBO GO, služba se ale pomalu zaplňuje novým obsahem. Už teď může nabídnout zajímavé kolekce filmových sérií nebo rozlišení 4K u vybraných filmů, nouze není ani o kultovky z osmdesátých a devadesátých let minulého století. Těchto deset by vám rozhodně nemělo uniknout.

Den nezávislosti (1996)

Když na Zemi přistanou mimozemšťané, není pochyb o tom, že bude lidská rasa během několika dnů vyhlazena… Pokud jim v tom ti, kterým se dosud podařilo přežít, nedokáží jen se svou podřadnou výzbrojí, důvtipem a odvahou zabránit.

Kolja (1996)

Františkovi už prošedivěly vousy, Kolja ještě nedosáhl školního věku a setkali se díky tragikomické životní situaci. Starý mládenec a kluk, kteří si navzájem nerozumějí ve všech směrech. Čeká je dlouhá a složitá cesta za úsměvem a láskou..

Mafiáni (1990)

Skutečný příběh, v němž De Niro hraje Jimmyho Conwaye, jednoho z nejuznávanějších mužů ze světa organizovaného zločinu, a Ray Liotta brooklynského kluka Henryho Hilla, který je adoptován gangstery ze sousedství a vychován jako věrný člen jejich „rodiny“.

Nesmiřitelní (1992)

Clint Eastwood hraje bývalého lupiče a pistolníka, který již dávno pověsil svou minulost na hřebík. Když se však vypíše vysoká odměna na likvidaci dvou kovbojů, rozhodne se naposledy svolat bývalou partu kumpánů a oživit jejich legendárně rychlé kolty…

Občan X (1995)

Foto: HBO Max

Zlatým glóbem oceněné drama HBO bylo natočeno podle skutečného příběhu masového vraha Andreje Čikatyla, který v někdejším Sovětském svazu zabil 52 obětí, a přesto unikal dopadení kvůli byrokracii ruské policie.

Olověná vesta (1987)

V roce 1967, během války ve Vietnamu, nastupuje skupina nových rekrutů na výcvik k námořní pěchotě. Čeká je zde vojenský dril, ale hlavně tvrdý a nesmlouvavý seržant Hartman, který vojáky despoticky drezíruje a šikanuje.

Pelíšky (1999)

Foto: Česká televize

Podzim 1967 až léto 1968, pražská vilová čtvrť Hanspaulka, jemná poetika a humorná nadsázka jsou charakteristické pro mozaikové vyprávění paralelních životních osudů tří generací mužů a žen ve zvláštním období našich dějin v roce 1968.

Rocky IV (1985)

Rockyho přítel Apollo Creed bojuje s Ivanem Dragem v exhibičním zápase a utrpí fatální porážku. Aby ho Rocky pomstil, odlétá do Ruska, kde se připravuje pro zápas v srdci Moskvy vysílaný do celého světa.

Smrtonosná zbraň (1987)

Martin Riggs není obyčejný policajt. Jeho impulsivnost a přímo sebevražedná odvaha jsou smrtonosnou zbraní pro každého, kdo pracuje proti němu! Anebo s ním.

Statečné srdce (1995)

Na konci 13. století se William Wallace vrací do své vlasti. Ve Skotsku nastávají těžké časy: král zemřel a trůnu se zmocnil anglický panovník Eduard I., krutý pohan zvaný Dlouhán. Wallace se přidává k povstalcům a stává se jejich vůdcem…