The Batman: Tříminutová scéna z pohřbu stupňuje napětí

Foto: Warner Bros.

Společnost Warner Bros. nedávno zveřejnila krátkou ukázku z očekávaného filmu The Batman. Vybraná scéna je pro film velmi symbolická, neboť z ní sálá specifická napínavá a temná atmosféra, která jej bude celou dobu provázet.

Scéna se odehrává na pohřbu, jenž navštíví i Bruce Wayne. Dostáváme tak ucelenější pohled na mlčenlivé herecké pojetí Roberta Pattinsona, spočívající ve výrazech obličeje a fyzické akci. Potkáme tam i komisaře Jamese Gordona v podání Jeffreyho Wrighta a letmo zahlédneme také Hádankáře, jehož ztvárnil Paul Dano. Právě jeho postavu zahlédne i Bruce Wayne a napětí stoupá.

Náhle do pohřební síně vrazí auto, kterému Wayne uskočí. Z auta vystoupí pohřešující se policista i s přivázanou bombou a vzkazem pro Batmana, že by další hádanka? Napětí a temnou atmosféru dotváří také stylizace do černé s akcenty bíle. To je motivováno prostředím pohřbu, avšak takto zvolená barevná paleta je patrně využívána mnohem častěji. Již z této tříminutové ukázky je viditelná jistá inspirace filmy Davida Finchera, k čemuž se režisér Matt Reeves otevřeně hlásí.

V kinech bude mít The Batman premiéru 3. března 2022.

Foto: Warner Bros.