Channing Tatum v přelomové roli?

Foto: United Artists

Již brzy se v českých kinech objeví film Pes, který napsali a režírovali Reid Carolin a Channing Tatum, přičemž Tatum má ve snímku hlavní roli. Půjde o přelomovou roli v jeho herecké kariéře?

Channing Tatum se poprvé objevil před kamerou v roce 2004 a to v jedné epizodě TV seriálu Kriminálka Miami (2002 – 2012). Do povědomí širšího publika se dostal poté, co předvedl svůj taneční um v kasovním trháku Step Up (2006), v němž ztvárnil hlavní mužskou postavu a jeho náhlý herecký vzestup ho přivedl k řadě rolí v romantických filmech (Milý Johne, 2010, Navždy spolu, 2012) a také k roli striptéra (Bez kalhot, 2012, Bez kalhot XXL, 2015). V roce 2012 si také zahrál policejního parťáka Jonaha Hilla v akčňáku Jump Street 21, který odstartoval filmovou sérii Jump Street. Hrál také ve Vedlejších účincích (2013), střihl si roli v Osmi hrozných (2015), hrál ve filmu Kingsman: Zlatý kruh (2017) nebo v akční komedii Free Guy (2021). Ve filmu Pes uvidíme Tatuma opět po boku parťáka, tentokrát ale ne Jonaha Hilla, ale fenky Lulu.

Channing Tatum se v Psovi představí jako mariňák Briggs, který ve výslužbě dostane za úkol dovést Lulu na pohřeb jejího zesnulého pána. Zdánlivě jednoduchá záležitost se však ukáže jako možná nejsložitější úkol, jaký kdy musel Briggs splnit. Traumatizovaná fena je agresivní, ráda všechno demoluje, a jakmile se naskytne příležitost k útěku, zdrhá pryč. Jejich road trip tak postihne řada ztřeštěných komplikací. Proto, aby se misi povedlo dotáhnout do zdárného konce, se bude muset Briggs odpoutat od svých předsudků a naučit se zvíře pochopit, čímž možná líp porozumí i sám sobě.

Na filmu Pes Tatum spolupracoval s Reidem Carolinem, se kterým se zná od natáčení filmů Bez kalhot a Bez kalhot XXL, k nimž Carolin napsal scénář. Zatímco pro Carolina je Pes „pouze“ režijní debut, Tatum se na filmu vůbec poprvé podílí jako režisér a scenárista. Je proto možné, že tvůrčí svoboda nám herce ukáže v jiné herecké poloze, než jsme byli doposud zvyklí.

Pes jde do kin 24. února.

Foto: United Artists