9 nejlepších filmů Jennifer Lopez

Foto: Cela (New Line Cinema), Krásná pokojská ( Columbia/Sony), Vem si mě (Universal Pictures)

Od 10. února si můžete zajít do kina na novou romantickou komedii Vem si mě v hlavních rolích s Jennifer Lopez a Owenem Wilsonem. Herečka a zpěvačka Jennifer Lopez má na svém kontě několik úspěšných a oblíbených filmových rolí. Pojďme si připomenout za nás těch devět nejlepších. 

Selena (1997)

Foto: Warner Bros.

Role v biografickém hudebním dramatu je jedna z nejslavnějších rolí Jennifer Lopez a vypráví skutečný příběh Seleny, latino zpěvačky z Texasu, která dobila vysoké příčky hitparád. Jen krůček od věčné slávy jí zasáhlo tragické neštěstí. Za roli Seleny získala Jennifer Lopez nominaci Zlatý glóbus a spoustu pozitivních ohlasů od kritiků, kteří tenhle herecký výkon prohlašují za její nejlepší vůbec.

U-Turn (1997)

Foto: TriStar Pictures

V hlavních rolích se Seanem Pennem a Jennifer Lopez a na režisérském křesle Oliver Stone. Kriminální thriller vypráví o muži, který má namířeno do Vegas, aby splatil svůj dluh. V patách má ale mafii a cestou se nechtěně zastaví v Arizoně, kde se události rozhodně nezmění k lepšímu. Zábava plná napětí a nezapomenutelného obsazení to je snímek U-Turn.

Zakázané ovoce (1998)

Foto: Universal Pictures

Devadesátá léta byla dobou, kdy Jennifer Lopez v Hollywoodu skutečně zazářila. Zakázané ovoce je další kriminální drama, ale s komediálním nádechem. Bankovní lupič Jack Foley utíká z vězení a jako rukojmí zajme pohlednou federální agentku Karen, která mu přijde velmi přitažlivá. Drama s Georgem Clooneym a Jennifer Lopez v hlavních rolích získalo dvě nominace na Oscara za scénář a střih.

Cela (2000)

V tomto sci-fi filmu s prvky hororu si Jennifer Lopez zahrála po boku Vince Vaughna. Sociální pracovník se snaží využít novou technologii ke vstupu do mysli sériového vraha. To by mu mohlo pomoci se dozvědět o místě pobytu jeho nejnovější oběti. Napínavý film se pyšní skvělým hereckým obsazením a originálním námětem.

Krásná pokojská (2002)

Marisa je svobodná matka žijící v New Yorku, která pracuje jako pokojská v prvotřídním hotelu na Manhattanu. Jednou, když poruší pravidla a obleče si společenské šaty jednoho z hostů, ji zahlédne senátorský kandidát Chris Marshall, který se do ní hned zamiluje. Marisa je tak nucená hrát dvě role, poslušnou služebnou v hotelu a společenskou vysoce postavenou ženu přes Chrisem. Otázkou zůstává, zda ji Chris bude chtít, i když o ní zjistí pravdu. Role zamilované dvojice ztvárnily Jennifer Lopez a Ralph Fiennes.

Smím prosit? (2004)

Romantická komedie, kde se znuděný, přepracovaný realitní právník John Clark při cestě domů z práce na první pohled zakouká do krásné lektorky tance Pauliny. Přihlásí se na její lekce společenských tanců a postupně mezi nimi narůstá přitažlivost a pouto. John má ale doma manželku Beverly, kterou miluje a cítí se rozpolceně mezi dvěma ženami. V milostném trojúhelníku se objevili Richard Gere, Jennifer Lopez a Susan Sarandon.

Táta na plný úvazek (2004)

Oliver Tinke má všechno, co si kdy přál. Skvělou a úspěšnou kariéru, krásnou manželku a dítě na cestě. Život je ale nevyzpytatelný a vše se může ve vteřině změnit. Olivera potká těžká tragédie když mu při porodu zemře žena a je nucený se sám postarat o dceru a udržet si kariéru. V hlavních rolích si zahráli Ben Affleck, Jennifer Lopez a Liv Tyler. Navzdory tomu, že všichni byli nominování na anti cenu Zlatá malina za nejhorší herecký výkon, je snímek u diváků velmi oblíbený.

Žít po svém (2005)

Žít po svém je rodinné drama, kde Jennifer Lopez hraje Jean, jenž nemá příliš mnoho štěstí. Kvůli potížím s přítelem je nucená vzít svou malou dceru a nastěhovat se ke svému tchánovi, se kterým nemá ty nejpřátelštější vztahy. Oba musí překonat svůj smutek a naučit se navzájem si pomáhat. V tomto dojemném a tragickém příběhu dominují herecké výkonny Jennifer Lopez a Roberta Redforda.

Zlatokopky (2019)

Nominovaný snímek na Zlatý glóbus vyvolal u fanoušků vlnu nadšení. Většinu diváků bavilo ženské obsazení, ve kterém se objevila taková jména jako Jennifer Lopez, Constance Wu, Julie Stiles, Keke Palmer, Cardi B nebo Lili Reinhart. Skupina striptérek začne spolupracovat, aby ze svých bohatých klientů z Wall Street dostali co nejvíc. Nebojí se drog, natáčení a ani vydírání. Kriminální drama Zlatokopky je komediální, napínavé a inspirované skutečnými událostmi.