10 nejlepších filmů Owena Wilsona

Foto: Půlnoc v Paříži (Sony Pictures), Nesvatbovi (New Line Cinema), Zoolander (Paramount Pictures)

Owen Wilson zažil ve své kariéře mnoho vzestupů a pádů. Navzdory některým neúspěchům má na svém kontě několik velmi úspěšných filmů. Vždy se také snaží míchat nové žánry a hvězdy v různých filmech. Je nejen dobrý herec, ale i producent a scenárista. Nyní ho můžeme vidět v kinech v komedii Vem si mě. Ale nyní se pojďme podívat na nejlepší filmy s Owenem Wilsonem.

Půlnoc v Paříži

Wilson byl zřídkakdy lepší než jeho role Gila Pendera ve filmu Woodyho Allena Půlnoc v Paříži. Jeho uvolněný druh humoru se tak nějak dokonale hodí k příběhu nostalgie zlaté éry. Příběh pojednává o spisovateli Gilovi na dovolené ve Městě světel, kde se svou nešťastnou snoubenkou Inez (Rachel MacAdams) narazí na stroj času tažený koňmi. Ten ho vrátí do zlatého věku uměleckých evropských osobností. Gil se brzy začne stýkat s Hemingwayem, Picassem, Gauginem, Gertrudou Steinovou a dalšími. Zároveň se také zamiluje do úchvatné francouzské krásky Adriany (Marion Cotillard).

Zoolander

 

Film se zaměřuje na život kdysi úspěšného, ale nyní bojujícího modela Dereka (Ben Stiller), který se stane součástí zlého týmu snažícího se zavraždit premiéra Malajsie. Hansel (Owen Wilson), který je nejprve konkurenčním modelem, ale později se s Derekem spřátelí, souhlasí, že mu pomůže zastavit atentát. Film nabízí pohled na módní průmysl z jiné perspektivy.

Marley a já

Foto: 20th Century Fox

Ve filmu hraje kromě Owena i Jennifer Aniston. Příběh se točí kolem života novinářského páru, který se od svého vlastního psa Marleyho učí spoustu životních lekcí. Pár se snaží trénovat a ukáznit Marleyho a zároveň spravovat a utvářet svůj vlastní profesní a osobní život. Vyšel také prequel Marley a já: Štěněcí léta (2011), který byl kritiky i publikem velmi špatně ohodnocen.

(Ne)obyčejný kluk

Wonder je příběh manhattanské rodiny se zvláštním dítětem. Julia Roberts a Owen hrají role rodičů dítěte, kteří ho podporují v začleňování do běžné školy. Chemie na obrazovce mezi Julií a Owenem byla chvályhodná a skvělý výkon celého hereckého obsazení pomohl filmu vydělat působivých 132 milionů dolarů.

Grázlové

Foto: Sony Pictures

Wilson vtrhl na scénu nezávislého filmu po boku svého přítele a texaského rodáka Wese Andersona ve filmu Grázlové z roku 1996, který Martin Scorsese označil za jeden z nejlepších filmů celé dekády. Film sleduje potácející se trio malých gaunerů, kteří vymyslí popletené spiknutí, aby okradli šéfa jednoho ze zúčastněných. 

Fotr je lotr

Foto: DreamWorks

Film je remakem staršího stejnojmenného filmu, ale jsou v něm zajímavé prvky. Ben Stiller hraje roli ošetřovatele a plánuje se ucházet o ruku svojí přítelkyně na rodinné svatbě. Owen hraje roli bývalého snoubence Benovy přítelkyně. Celkově je to velmi zábavný film o pocitech a situacích, se kterými se můžete setkat.

Stážisti

Nick a Billy jsou dva velmi upovídaní prodejci, kteří dostanou padáka za to, že jsou zastaralí. Požádají o stáž v Googlu a překvapivě to všechno získají díky své vysoké náladě a jedinečnému prodejnímu záměru. Nyní potřebují prokázat svou hodnotu v nové společnosti jako stážisté mezi mnohem mladšími konkurenty. Film ukazuje, jak náročné může být pro profesionály středního věku stát se součástí moderního podnikání

Tenkrát na východě

Foto: Buena Vista Pictures

Owen Wilson a Jackie Chan vytvořili v tomto filmu docela povedenou dvojici, a to je hlavní důvod, proč film dokázal celosvětově vydělat kolem 100 milionů dolarů. Je to směsice akce, komedie a westernu a po celou dobu svého trvání nabízí dobrou kombinaci bojových umění a komedie. Příběh se točí kolem čínského císařského strážce (Jackie Chan), vyslaného do USA, aby našel čínskou unesenou princeznu. Setká se s vlakovým lupičem (Owen) a navzdory třenicím mezi nimi se oba nakonec spojí.

Auta

Foto: Pixar

V Autech hraje Wilson Bleska McQueena, sporťáka s obrovským egem, který se ocitne mimo provoz poté, co se porouchal v Kardanové Lhotě. Zatímco je McQueen odsunut na vedlejší kolej, poznává skutečný význam přátel a rodiny poté, co se setká se skupinkou místních obyvatel malého města.

Nesvatbovi

Foto: New Line Cinema

Jedním z nejlepších filmů Owena Wilsona by určitě byli Nesvatbovi. Owen Wilson to zabíjí v romantických komediích, a tady tomu není jinak. Owen hraje roli Johna Beckwitha, který se spolu se svým přítelem Jeremym Grayem (hraje Vince Vaughn) nabourají na svatby kvůli  vztahům na jednu noc. Johnova legrační povaha a charisma jsou něco, co si ve filmu každý docela užije.