16 výborných filmů na Netflixu pro milovníky akce

Foto: Wanted (Universal Pictures), Expendables 2 (Lionsgate), Mission: Impossible III (Paramount Pictures)

Geniální komiksovka, neutuchající akce či válečná vřava. Způsobů, jak potěšit milovníka filmové akce, existuje několik. Do tohoto výběru jsme zařadili Nolanovu trilogii o Batmanovi, Johna Wicka s Keanu Reevesem, Spielbergova vojína Ryana nebo poctivé žánrovky Expendables II a Zastav a nepřežiješ.

Černý jestřáb sestřelen

Americké jednotky plánují zajmout dva poskoky somálského diktátora. Při pokusu jim ale sestřelí helikoptéry a Američani utrpí těžké ztráty. Tenhle film podle skutečné události získal dva Oscary a dvě nominace, včetně té za nejlepší režii pro Ridleyho Scotta.

Expendables: Postradatelní II

Postradatelní se opět spojí a vydají se na zdánlivě snadnou misi, při které nakonec jeden z nich přijde o život. Ostatní jsou ale odhodlaní pomstít ho za každou cenu. Nejakčnější a nejlépe obsazený film z celé série.

Gentlemani

Americký drogový boss se rozhodne prodat svůj výnosný byznys s marihuanou v Británii a spustí tím sérii intrik, podvodů a nechutných her o to, kdo ho získá. Film s hvězdným obsazením, který natočil Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Sbal prachy a vypadni).

John Wick

Když mu syn gangstera ukradne auto a zabije psa, rozdá si to nebojácný nájemný zabiják na odpočinku s celou jeho bandou, jen aby se mu pomstil. Film s neutuchající akcí, který inspiroval řadu dalších hollywoodských titulů.

Kick-Ass

Středoškoláka Davea Lizewskiho komiksy inspirují natolik, že se rozhodne stát superhrdinou. Začne bojovat s kriminálními živly a brzy se stane hvězdou internetu. Krvavá akční jízda režiséra Matthew Vaughna (X-Men: První třída).

Kill Bill

Živila se jako zabiják, ale stala se terčem útoku svého nelítostného šéfa Billa a jeho vrahů. Jenže přežila a teď plánuje krutou pomstu. Kill Bill zaznamenal v kinech brutální úspěch a Uma Thurman získala za roli Nevěsty nominaci na Zlatý glóbus.

Ledová archa

Poslední lidé na Zemi přežívají ve vlaku křižujícím celou planetu rozdělení do vagonů podle toho, do jaké společenské vrstvy patří. Není divu, že revoluce je na spadnutí. Film, podle kterého vznikl i stejnojmenný seriál.

Mission: Impossible III

Elitní špión Ethan Hunt si odpočinku dlouho neužil a musí znova do akce, aby zachránil mladou agentku. Jeho šéfové ale možná nehrají úplně čistou hru. Další díl série byl prvním celovečerním režijním počinem tvůrce seriálů J. J. Abramse a stal se kasovním trhákem.

Severní Marseilles

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. Režisér Francouzské spojky opět v akčním módu.

Star Trek a Star Trek: Do temnoty

Sebevědomý rebel James T. Kirk a přísně logický Vulkánec Spock musí na první výpravě kosmické lodi Enterprise porazit pomstychtivého romulanského velitele. Chris Pine a Zachary Quinto velí posádce legendární kosmické lodi v nové verzi slavného Star Treku.

Temný rytíř (trilogie)

Skrz naskrz prohnilému městu Gotham hrozí katastrofa a Bruce Wayne stojí proti skupině elitních zabijáků – a musí čelit i svým vlastním démonům. Temná trilogie o Batmanovi od režiséra Christophera Nolana.

Tygr a drak

Foto: Sony Pictures

Mladá žena ve starověké Číně chce místo nudného života v domluveném manželství zažít dobrodružství. Bojové umění ve velkolepé podívané oceněné Oscarem. Režie Ang Lee. Držitel čtyř Oscarů, včetně kategorie za Nejlepší cizojazyčný film. Hrají Michelle Yeoh a Chow Yun-Fat.

Vyproštění

Ostřílený žoldák má zachránit syna drogového bosse uneseného do Bangladéše. Akce se ale změní v závod o přežití a on musí navíc nahlédnout do svého nitra. Chris Hemsworth v akčním thrilleru od tvůrců Avengers: Endgame.

Wanted

Wesleyho zavražděný otec patřil k tajnému cechu nájemných zabijáků. On si teď mezi nimi zdokonaluje svoje vrozené zabijácké schopnosti a čeká na možnost se pomstít. Angelina Jolie a Morgan Freeman uvádějí v akčním thrilleru Jamese McAvoye do tajného vražedného společenství.

Zachraňte vojína Ryana

Foto: DreamWorks

Osmičlenné americké komando pronikne na Němci okupované území a má jediný cíl – najít a přivést domů vojáka, kterému v druhé světové válce padli už tři bratři. Tom Hanks jako hlavní hvězda ve skvěle obsazeném válečném dramatu, za které režisér Steven Spielberg získal Oscara.

Zastav a nepřežiješ

Foto: Lionsgate

Nájemný zabiják z Los Angeles zjistí, že účinkům jedu, kterým ho otrávili, dokáže vzdorovat jenom tak dlouho, dokud si udrží dostatečnou hladinu adrenalinu. Jason Statham prováděl všechny svoje kaskadérské kousky osobně – v takhle adrenalinovém filmu rozhodně žádná hračka.