13 seriálů na Netflixu, které si pustit po Hře na oliheň

Foto: Prezident v pořadí: 60 dní, Alice in Borderland, Šéf kabinetu (vše Netflix)

Hra na oliheň ovládla Netflix a jihokorejskou tvorbu ukázala v tom nejlepším světle. Krvavý hit posledních týdnů není ale jediným seriálem v korejském jazyce, který byste měli vidět. Vřele můžeme doporučit letošního Dezertéra z prostředí vojenské služby, hororové Království zombie nebo Nemocniční playlist, který se nedávno dočkal druhé řady. V podobném duchu, jako Hra na oliheň, se nese i japonská Alice in Borderlands, která na Netflix dorazila koncem minulého roku a nyní se opět pohybuje mezi nejsledovanějšími seriály u nás.

Alice in Borderlands

Mladík posedlý videohrami a jeho dva kamarádi se ocitnou v alternativní verzi Tokia, kde se musí účastnit krutých her, aby přežili. Hraná adaptace stejnojmenné mangy, která vycházela v letech 2014 až 2015 a zaznamenala obrovský úspěch.

Dezertér

Mladý voják dostane za úkol pochytat dezertéry a odhalí přitom tvrdou realitu, kterou si každý nový branec musí na povinné vojně protrpět. Jung Hae-in v hodně ostré adaptaci webtoonu inspirovaného zkušenostmi jeho autora.

Království zombie

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. Thriller K. Seong-huna a K. Eun-hee získal dvě nominace na cenu Baeksang Arts Award, včetně kategorie Nejlepší TV drama.

Láska padá z nebe

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. V téhle nespoutané romanci nezná láska hranice.

Mimoškolní aktivity

Vzorný student střední školy vstoupil na dráhu zločinu. Dvojí život se mu obrátí naruby, když se o jeho tajemství začne zajímat spolužačka.

Nemocniční playlist

V nemocnici, kde se potkává nový život, smrt a všechno mezi tím, představuje pro pět lékařů a jejich pacienty každý den novou výzvu. Srdceryvné drama od tvůrců seriálu Reply.

Práva

Na prestižní škole dojde k děsivému neštěstí. Přísný profesor práva a jeho ambiciózní studenti ale zkusí využít svých znalostí a dosáhnout spravedlnosti. Jeden z nejlépe hodnocených korejských seriálů tohoto roku.

Prezident v pořadí: 60 dní

Útok na Národní shromáždění má katastrofální následky. Nastává chaos, ze kterého Koreu musí vyvést ministr životního prostředí Park Mu-jin. Korejská verze amerického seriálu Prezident v pořadí (hraje Kiefer Sutherland).

Sladký domove!

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. Thriller, ve kterém Song Kang čelí nebezpečným příšerám na každém rohu. Podle slavného online komiksu.

Směr nebe

Mladík, co má oko na detaily, a jeho strýc, se kterým se dlouho nevídal, vyklízejí věci po zemřelých. A dokážou z nich vyčíst příběhy, které pak vyprávějí pozůstalým. Emocemi nabitý jihokorejský seriál s hvězdou z Láska padá z nebe.

Šéf kabinetu

Vedoucí úřadu Národního shromáždění Jang Tae-jun tahá v zákulisí za nitky moci a touží se sám dostat až na její vrchol. Výborný Jeong-jae Lee z Hry na oliheň v hlavní roli seriálu z politického prostředí.

Vincenzo

Korejsko-italský právník pracující pro mafii dá při návštěvě rodné země všemocné korporaci okusit jejich vlastní medicínu a postaví se pro jednou na stranu spravedlnosti. Komediální drama, ve kterém Song Joong-ki (Děti Slunce) hraje antihrdinu, co prožívá spoustu doslova očistných příhod.

Záhadný lovec

Prodavači nudlí přes den, krotitelé duchů v noci. Říká se jim lovci a svoje zvláštní schopnosti využívají k ochraně lidí před zlými démony. Jihokorejský seriál, který se nebojí zkombinovat žánry jako komedie, drama, fantasy nebo thriller.