10 nejlepších komedií o výměně těl

Foto: V cizí kůži (Universal Pictures), Velký (20th Century Fox), Mezi námi děvčaty (Disney)

Pokud máte rádi komedie, tohle bude něco pro vás. Díky představení francouzské komedie Rodinu si nevybereš již 9. září, vám přinášíme 10 nejlepších komedií všech dob, jež se věnují právě výměně těl. 

1. Velký

Naprostá klasika a vždy byla. Existuje důvod, proč Robert De Niro zpočátku tvrdě bojoval o to, aby se v tomto filmu objevil. Dvanáctiletý chlapec si přeje vyrůst a to se mu rázem přes noc splní. Za krátkou chvíli se musí naučit žít ve světě dospělých, kde prožije nejen první pracovní zkušenost, ale i tu milostnou.

2. Jumanji: Vítejte v džungli!

Originální film Jumanji z roku 1995 se stal hitem a tento film není výjimkou. Tentokrát ovšem postavy hru nehrají pomocí deskové hry, ale sami jsou postavami ve hře. Mají každý jen tři životy na to, aby vyřešili zápletku Jumanji, dokud jim nevyprší čas.

3. Nebe může počkat

Rozehrávač Los Angeles Rams, jenž byl omylem odebrán ze svého těla příliš úzkostlivým andělem ještě předtím, než měl zemřít, se vrací k životu v těle nedávno zavražděného milionáře. Joe se tedy bude muset smířit se svým novým životem a naučit se ho žít.

4. Jsem žena nebo muž

Edwinyina duše je omylem přenesena do těla Rogera, jejího právníka, kterého nenávidí nejvíc na světě. Obě duše bojují o jedno tělo a snaží se vždy prodrat na povrch. Jak tento komediální scénář nakonec dopadne?

5. Znovu 17

Sedmatřicetiletý Mike je rozvedený a má dvě děti, se kterými nemá úplně nejlepší vztah. Jeho život se nevyvíjí úplně tak, jak by si představoval. Když chce na mostě pomoct jednomu starci, rázem spadne do řeky s ním a jeho tělo rázem omládne na čerstvých sedmnáct. Mike se tedy musí smířit s novým životem puberťáka a nastoupí na svoji starou střední školu, kde chodí i jeho děti. Podaří se mu s nimi navázat kontakt?

6. V cizí kůži

Na jedné straně tu máme Davea, jenž je ženatý, má milující manželku a tři děti, zatímco na druhé straně je tu Mitch. Ten je svobodný a je na vrcholu svého sexuálního života. Jedné osudové noci si vymění těla a od té chvíle musí prožívat životy toho druhého.

7. Já jsem ty a ty jsi já

Nell a Woody se znají už odmalička a jsou sousedi od vedle, ovšem bytostně se nesnáší. Oba mají odlišné životy a žijí v úplně jiném světě. Nějakou náhodou se ovšem jejich duše vymění a oba se ráno probudí v těle toho druhého. Každý z nich musí prožívat dny v těle opačného pohlaví a snažit se přežít ve světě, který je jim na hory vzdálen.

8. Mezi námi děvčaty

Foto: Disney

Vztah matky s dcerou je vždy velmi napjatý a v případě mladistvé Anny a její energické matky Tess je to zrovna tak. Při jedné z hádek se jim stane něco nečekaného, jejich duše opustí jejich těla a přendají se do té druhé. Teď musí obě pocítit to, čím si ta druhá ve svém životě prochází a že to není žádná procházka růžovou zahradou.

9. Přes noc třicítkou

Foto: Columbia/Sony

Třináctiletá Jenna má po krk svého života, chce být třicítkou, protože si představuje, že konečně bude moct rozhodovat o svém životě. Její přání díky kouzelnému prášku se rázem splní a ona se převtělí do svého třicetiletého těla. Má skvělou kariéru, přítele a hromady peněz, ale opravdu je najednou ve svém životě šťastná?

10. Sbohem, Charlie

Příběh se točí kolem sukničkáře Charlese, kterého zavraždí žárlivý manžel jeho milenky. To způsobí, že se zázračně vrátí k životu v těle ženy. Zpočátku se Charles snaží využít situace tím, že vydírá ostatní, ale jak se vyrovnává se svou novou identitou, zjišťuje, jak špatně se choval k ženám, když byl mužem.