Zemřel legendární herec Jean-Paul Belmondo

Foto: Jean-Paul Belmondo

Ve věku 88 let zemřel 6. září 2021 slavný Francouzský herec Jean-Paul Belmondo. Mezi jeho nejslavnější herecké počiny patří U konce s dechem, Zvíře, Muž z Acapulca, Profesionál a mnoho dalších.

Jean-Paul Belmondo se narodil 9. dubna 1933 na předměstí Paříže. Svou dlouholetou hereckou kariéru odstartoval s novovlnným filmem Jeana-Luca Godarda U konce s dechem. Důkazem Belmondova velkého hereckého talentu tkví právě v jeho flexibilitě a rozmanitosti. Jako jeden z mála francouzských herců své generace dokázal ztvárnit role v uměleckých, respektive novovlnných filmech, ale také v populárních komediích (Veselé Velikonoce, Banánová slupka) či kriminálkách a akčních snímcích (Lovec hlav, Policajt nebo rošťák, Samotář). Díky tomu mu byla také udělena Zlatá palma za celoživotní dílo na festivalu v Cannes.

Svou poslední roli sehrál ve filmu Muž a jeho pes, jehož hlavním tématem je stáří. Tohoto tématu se dotkne i samotný Belmondo ve svém posledním dokumentárním filmu, ve kterém se svým synem odkrývají zajímavé stránky Belmondova filmového života.