Známe zápletku nového Matrixu!

Foto: Warner Bros.

Legendární Matrix sester Wachowských se dočká dalšího pokračování. Jak moc slibně návrat osobitého sci-fi vypadá?

Matrix, nevšední filmová sci-fi série, vypadala po velkolepém finále jako uzavřená záležitost. Opak je ale pravdou a čtvrtý díl uvidíme v kinech koncem tohoto roku. O co tedy v novém filmu, který zřejmě ponese název The Matrix Resurrections půjde?

Děj se bude údajně odehrávat šedesát let po událostech z Matrix Revolutions. Svět, do kterého se vrátíme, ovšem nebude vypadat stejně, některé postavy již budou po smrti a (pochopitelně) i Neo se po letech krapet změní. V žádném případě ve snímku nepůjde o cestování do minulosti, jak se někteří fanoušci domnívali. Dle Keenu Reevese, představitele hlavní postavy Nea, půjde především o příběh o lásce.

Fotka z natáčení čtvrtého Matrixu.

Podle všeho nebude čtvrtý díl klasický sequel. Sice opět půjde o jistý „svět ve světě“, ale oproti předchozím filmům se bude jednat o jiný uměle vytvořený svět.

Do světa, v němž žijí nyní lidé a stroje víceméně v míru, se vrátí Neo (zatím nebylo prozrazeno jak a ani jestli ve skutečné podobě), který bude pracovat na určitém programu, který bude připomínat videohru. Trinity projde několika podstatnými změnami a objeví se v tomto programu pod jménem Tiffany a povede v něm normální život se svým manželem a dětmi. Neo bude údajně bojovat o osvobození „Tiffany“. Podle dalších zdrojů je také možné, že všechny tři předchozí díly série Matrix byly celou dobu videohra, kterou postavy čtvrtého dílu hráli.

Ve filmu by se krom hlavních protagonistů měli objevit známí herci jako Neil Patrick Harris, Christina Ricci či Jada Pinkett Smith. Bližší informace o snímku zatím nejsou uveřejněny a podobně jak u avengerovské Endgame (2019) i u nového Matrixu je pravděpodobné, že nás tvůrci nechají v napjatém očekávání, co nejdéle to bude možné.