Rychle a zběsile 9: Kdo se vrací, připojuje a odchází?

Foto: Universal Pictures

Je to přesně dvacet let, co měl premiéru úplně první díl Rychle a zběsile. A nebýt nešťastné havárie, která v roce 2013 postihla jednu z hlavních hvězd této automobilové franšízy – Paula Walkera, základní herecká „sestava“ by s velkou pravděpodobní zůstala do dnes nezměněna. Torettovu pokrevní i nepokrevní rodinu členové sice opouštějí, ale velmi zřídka přibývají, většina hereckých změn se tedy odehrává převážně na straně záporáků. Jak bude obsazení vypadat u poslední deváté dlouho odkládané novinky?

John Cena na plakátu filmu Rychle a zběsile 9. Foto: Universal Pictures

Zcela novou tváří v sérii Rychle a zběsile je John Cena, který ztvární postavu Torettova mladšího bratra Jakoba. Ten se rodině odcizil a ve snaze být lepší než Dom se vytrénoval až na elitního zloděje a zabijáka bez slitování. Právě tyto vlastnosti upoutaly Cipher aka Charlize Theron, která by se Dominica sama ráda zbavila, a tak se s Jakobem spojí. Kromě Ceny se k F9 přidá například Finn Cole známý ze seriálů Gangy z Birminghamu či Animal Kingdom, Michael Rooker, kterého si mohou diváci pamatovat ze Strážců Galaxie, avšak přibudou i nové hudební osobnosti jako je raperka Cardi B a portorický zpěvák Ozuna.

Fotka Charlize Theron z filmu Rychle a zběsile 8. Foto: Universal Pictures

Navrátivšími herci, kteří jsou stálicemi série, jsou Vin Diesel (Dom), Michelle Rodriguez (Letty), Jordana Brewster (Mia), Tyrese Gibson (Roman) a v neposlední řadě třeba Ludacris (Tej). Kromě nich se v F9 objeví znovu například Nathalie Emmanuel (Ramsey), Charlize Theron (Cipher), a také Helen Mirren (Magdalene Shaw). Za zmínku zajisté stojí i překvapivý návrat herce Sunga Kanga, který v Rychle a zběsile léta ztvárňoval Hana. V jednom z trailerů se Han objeví s pytlíkem snacků v ruce, které nenuceně pojídá a tváří se, jako bychom ho v Tokijské jízdě neviděli smrtelně havarovat po boku Seana.

Koho se naopak diváci z pochopitelných důvodů nedočkají, jsou Dwayne Johnson aka agent Hobbs, Jason Statham alias Deckard Shaw – tito dva se po společném spin-offu z roku 2019 v F9 neobjeví. Změny se udály i za kamerou, režie se opět po letech ujal Justin Lin, jenž vedl natáčení pátého a šestého dílu Rychle a zběsile. Snímek se konečně po měsících odkládání kvůli epidemii dočká své tuzemské premiéry 17. června.

9 nejšílenějších momentů série Rychle a zběsile