9 zajímavostí o filmu Rychle a zběsile 9

Vin Diesel na plakátu Rychle a zběsile 9. Foto: Universal Pictures

Jeden výbuch za druhým, svištící kulka kam se podíváš, spoře oděné slečny, lesknoucí se bicepsy a plešaté hlavy, vymazlené auťáky… Popcornová stálice letních měsíců Rychle a zběsile vyráží plnou rychlostí do kin v dalším dílu a opět bude dokazovat, že občas můžete dát na chvíli logice vale, když se budete bavit. Jakými devíti zajímavostmi oplývá díl s devítkou v názvu?

Pandemie zpomaluje nejedno auto

Série je známá pro svá nebývalé rychlá auta. Ale se svou premiérou v kinech musel devátý díl zpomalit. Ta měla proběhnout již před rokem, 22. května 2020. Ale kvůli světové pandemii byla posunuta na 17. června 2021.

Úraz na place

Joe Watts, doublér Vina Diesela, se během natáčení ošklivě zranil. Při scéně, kdy Don skáče z balkonu, kaskadér nešťastně spadl na hlavu a musela se mu rychle přivolat záchranka.

Dva kohouti na natáčení

Tyrese Gibson a Dwayne „The Rock“ Johnson sice ve filmu našli společnou řeč, ale mimo kamery nikoliv. Mezi oběma pány bylo tolik zlé krve, že se první jmenovaný v roce 2017 zapřísáhl, že už se v dalším filmu neukáže, pokud se na něm bude podílet jeho sok. Johnson se ale rozhodl, že devítku vynechá a tak se Gibson s radostí vrátil zpět.

9 nejšílenějších momentů série Rychle a zběsile

Nejdelší ze všech

Se stopáži 145 minut se jedná o nejdelší film ze série. Do té doby se o prvenství dělili Rychle a zběsile 7 a Hobbs a Shaw. Oba snímky měly celkově 137 minut.

Tu jsem někde už viděl

Mia se vrací! Brianova životní láska, ztvárněná Jordanou Brewster, se připojí ke svému bratrovi Domovi a zbytku party v dalším dobrodružství. Naposledy se herečka objevila v Rychle a zběsile 7, které se vyklubalo na svět ve své motorové kráse v roce 2015.

Toho taky znám

Justin Lin. Režisér, který byl lodivodem čtvrtého, pátého a šestého dílu. Poslední snímek ze série natočil v roce 2015. U diváků a hlavně herců měl velkou oblibu. O tom svědčí také fakt, že když se zesnulý Paul Walker dozvěděl, že Lin nebude dělat sedmý díl, moc se mu do natáčení nechtělo. Přemlouvat ho musel zdlouhavě producent.

Techniku nezastavíš

35 mm. Pro většinu nic neříkající, pro filmové nadšence známka kvality. Vůbec poprvé od Rychle a zběsile 6 bude na auťáky, výbuchy a přestřelky možné koukat ve vytříbeném vizuálu, natáčení na 35 mm film je top kvalita.

Rychle a zběsile 9: Torreto se vrací do akce v dalším traileru

Stejný padouch

Je to vůbec první díl série, který pokračuje se stejným záporákem, v tomto případě záporačkou, jak v dílu předchozím. Cipher, teroristická hackerka v podání Charlize Theron, se vrací. A zase na Doma útočí přes rodinu. Minule mu unesla synovce, nyní spojí síly s jeho bratrem Jakobem (John Cena). Brácha, o kterém až dosud nikdo nevěděl, s Domem moc nekamarádí a svou nevraživost mu chce dát najevo.

Velká změna

Chris Morgan se scénáristicky podílel na všech dílech série od dvojky. V devítce ale jeho jméno v titulkách nenajdeme.

Rychle a zběsile 9: Kdo se vrací, připojuje a odchází?